Αμερικάνικα συστήματα ο Μανώλη Σφακιανάκη Δ.Η.Ε.

Να προσλαμβάνονται με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών από την Ελληνική Αστυνομία, οι χάκερς που συλλαμβάνει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εάν δεν έχουν διαπράξει σοβαρά ποινικά αδικήματα, πρότεινε ο προϊστάμενος της υπηρεσίας αυτής Μανώλης Σφακιανάκης, με αφορμή τη σύλληψη δύο φοιτητών πληροφορικής που τίναξαν στον αέρα την ασφάλεια του Facebook και…
έβαλαν στο χέρι 250.000 υπολογιστές σε όλο τον κόσμο!
Και έχει απόλυτο δίκιο σε αυτό που πρότεινε.
Δεν πρόκειται ούτε για ληστές ούτε για δολοφόνους.
Είναι επιστήμονες και μάλιστα υψηλότατου δείκτη ευφυΐας οι λεγόμενοι χάκερς, παρά την παραβατική για τα ιντερνετικά δεδομένα συμπεριφοράς τους.
 Είναι χαρακτηριστικό ότι οι συγκεκριμένοι δύο έλληνες που συνελήφθησαν, ενώ είχαν αποσπάσει χιλιάδες κωδικούς τραπεζικών συναλλαγών πολιτών, δεν ακούμπησαν ούτε ευρώ από τους λογαριασμούς τους και  είχαν επικεντρωθεί ουσιαστικά πως θα δοκιμάζουν την αντοχή διαφόρων υπολογιστικών συστημάτων και διαδικτυακών εφαρμογών που είχαν ως στόχο.
 Σε ολόκληρο τον κόσμο, και κυρίως στις ΗΠΑ, τέτοια μυαλά τα στρατολογεί ακαριαία το FBI, αν δεν το προλάβουν οι ιδιωτικές εταιρίες!
Με αυτό τον τρόπο και βγάζουν από την «πιάτσα» έναν δύσκολο αντίπαλο και ταυτόχρονα τον κερδίζουν ως σύμμαχο.
Και είναι ευκαιρία για τον Μανώλη Σφακιανάκη να προωθήσει τη  σκέψη του αυτή, τώρα που είναι Υπουργός ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος μέχρι στιγμής δείχνει ότι διαθέτει ανοιχτό μυαλό.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *