Τελευταία Νέα

Σφοδρή αντίδραση της ΕΙΤΗΣΕΕ κατά της ΕΡΤ ΑΕ

Οι πρόσφατες αιφνιδιαστικές ανακοινώσεις της ΕΡΤ ΑΕ σχετικά με την πρόθεσή της να δημιουργήσει αυθαίρετα το κανάλι ΕΡΤ HD, όπου θα εκπέμπει πρόγραμμα σε Υψηλή Ευκρίνεια κατά διάρκεια της Ψηφιακής Μετάβασης, προκάλεσαν την αντίθεση του συνόλου των Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΙΤΗΣΕΕ, η ΕΡΤ ΑΕ αντιμετωπίζει τη νομιμότητα και…..
τους ανταγωνιστές της ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς με τη νοοτροπία του πάλαι ποτέ κρατικού μονοπωλίου, καταστρατηγώντας τόσο το πνεύμα όσο και το γράμμα του νόμου που αφορά στους τηλεοπτικούς σταθμούς και την ψηφιακή μετάβαση, αλλά και τις αρχές του ανταγωνισμού.

Αναφορικά με τη διαδικασία της ψηφιακής μετάβασης, εξακολουθεί να την αντιμετωπίζει με επιπολαιότητα και υπεροψία, αλλά και παντελή έλλειψη υπευθυνόητας απέναντι στον Έλληνα τηλεθεατή, ακυρώνοντας στην πράξη την πρωτοβουλία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και δικτύων για τη δημιουργία επιτροπής συντονισμού της ψηφιακής μετάβασης, στην οποία και συμμετέχει. Με τις ενέργειές της αποπροσανατολίζεται και μπερδεύεται το τηλεοπτικό κοινό, το οποίο κινδυνεύει να αγοράσει για μια ακόμη φορά λάθος εξοπλισμό, μιας και οι προδιαγραφές εκπομπής σε Υψηλή Ευκρίνεια δεν έχουν τεθεί καν προς συζήτηση, τη στιγμή που εκκρεμούν μείζονα θέματα, όπως αυτό του χάρτη συχνοτήτων και της αξίας του φάσματος.

Η ΕΡΤ ΑΕ προσκαλεί και προκαλεί τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, καθώς και τον Πάροχο δικτύου DIGEA AE να την ακολουθήσουν στην παρανομία της, παρότι γνωρίζει καλά ότι το τρέχον νομικό και τεχνικό πλαίσιο που καθορίζει την ψηφιακή εκπομπή στην περίοδο της μετάβασης αποκλείει τη δυνατότητα εκπομπής οποιουδήποτε νέου προγράμματος πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης.

Τέλος, ερωτηματικά προκαλεί στην ΕΙΤΗΣΕΕ η εμμονή τόσο της σημερινής Διοίκησης της ΕΡΤ ΑΕ όσο και της αμέσως προηγούμενης να εκπέμψει το κρατικό κανάλι εσπευσμένα και πάση θυσία πρόγραμμα Υψηλής Ευκρίνειας, διαταράσσοντας τις ισορροπίες της αγοράς και την εύθραυστη διαδικασία της Ψηφιακής Μετάβασης. Και όλα αυτά, παρά τις πολλές προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η κρατική τηλεόραση, καθώς και τη δεδηλωμένη αδυναμία της να παράγει πρωτογενές υλικό Υψηλής Ευκρίνειας που θα καθιστούσε δυνατή τη δημιουργία μιας σοβαρής και ολοκληρωμένης πρότασης προς τον τηλεθεατή. Η συγκεκριμένη κίνηση με την εκπομπή αποσπασματικών εκπομπών κάτω από το μανδύα του «πιλοτικού προγράμματος» θα μπορούσε να εκληφθεί ως δωρεάν διαφήμιση και επίδειξη των δυνατοτήτων της συγκεκριμένης τεχνολογίας προς όφελος συνδρομητικής πλατφόρμας που διέθεσε πρόσφατα τέτοιου είδους προγράμματα.

Κλείνοντας την ανακοίνωσή της, η ΕΙΤΗΣΕΕ εκφράζει την ελπίδα ότι αυτές οι συμπεριφορές δεν εκφράζουν τη συνολική προσέγγιση της πολιτείας απέναντι στην τηλεοπτική αγορά και την Ψηφιακή Μετάβαση.

http://news.pathfinder.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

2 Comments

  1. Ανώνυμος

    όταν πήραν τα εκατομμύρια τα ιδιωτικά κανάλια για πέρασμα στην ψηφιακή τεχνολογία γιατί δεν το έκαναν που τα έφαγαν τα λεφτά ? γιατί το σήμα της DIGEA δεν είναι καθαρά ψηφιακό είναι SD (Standard Definition)και όχι HD (High Definition)ας μη τα έτρωγαν τώρα που η ΕΡΤ προχωράει σε εκπομπή HD γιατί χαλιούνται ? καλά να πάθουν αφού έφαγαν τα λεφτά τώρα όπως έστρωσαν ας κοιμηθούν.
    Δεν παίρνω κανενός το μέρος έτσι κι αλλιώς όλοι λαμόγια είναι άλλα εδώ εξ ολοκλήρου φταιν τα ιδιωτικά κανάλια που έφαγαν τα φράγκα αλλού και φυσικά και η εταιρεία που επιστεύτικαν που εξακολουθεί να έχει προβλήματα στην εκπομπή ψηφιακού σήματος.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *