Θα αντέξει το ΠΑΣΟΚ;

Στα όρια της διάλυσης φαίνεται να βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, στον απόηχο της χθεσινής δραματικής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με ό, τι συνεπάγεται μια τέτοια αστάθεια για τη συνοχή της κυβέρνησης Σαμαρά.

“Όποιος δεν θέλει να ψηφίσει τα μέτρα, χωρίζουν οι δρόμοι μας”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή με την οποία έκλεισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος τη δευτερολογία του, σε μια συνεδρίαση επεισοδιακή, με…..
ακραίους διαλόγους και ένταση, που αρχικά επρόκειτο να μεταδοθεί απευθείας στη web tv του ΠΑΣΟΚ, κατέληξε ωστόσο να απαγορευτεί ακόμη και η είσοδος των δημοσιογράφων στην αίθουσα.

Από τη συνεδρίαση απουσίαζαν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ η σύγκλησή της κρίθηκε αναγκαία από τον Ευάγγελο Βενιζέλο μετά την κατάσταση αποσύνθεσης που παρατηρήθηκε το πρωί, όταν τέσσερις βουλευτές του Κινήματος ψήφισαν “όχι” στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις αποκρατικοποιήσεις, και άλλοι πέντε ψήφισαν “παρών”.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίστηκε απόλυτος και διλημματικός, θέτοντας θέμα κομματικής πειθαρχίας για την ψήφιση των μέτρων που ζητά η τρόικα, την επόμενη εβδομάδα, με πέντε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να διαφοροποιούνται, και να εισπράττουν την προειδοποίηση ότι αν επιμείνουν μέχρι τέλους στη συγκεκριμένη θέση, οι δρόμοι τους θα χωρίσουν. Θα διαγραφούν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Ο Μιχάλης Κασσής ήταν εκείνος που ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα, και αποχώρησε, ο Θεόδωρος Παραστατίδης, που επίσης έχει δηλώσει την αντίθεσή του, δεν παρέστη καν στη συνεδρίαση, ενώ οι Σκανδαλίδης, Μπόλαρης, Κουτσούκος και Τζάκρη ζήτησαν από τον Ευάγγελο Βενιζέλο χρόνο για να αποφασίσουν τι θα κάνουν.

Home 1

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *