Ένας υποψήφιος ΑΛΛΙΩΤΙΚΟΣ από τους άλλους. Μπορούν όμως οι ψηφοφόροι να καταλάβουν την διαφορά;

“Λέγομαι Ηλίας Ζαρκάδας, είμαι 37 ετών, Μηχανικός Πληροφορικής στο επάγγελμα. Είμαι χρεοκοπημένος και είμαι καλά. Αποφάσισα να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου ως υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου επειδή βλέπω την πόλη που γεννήθηκα να βουλιάζει μέρα με την μέρα στην παρακμή και την εγκατάλειψη”…

Με αυτό τον ασυνήθιστο τρόπο αποφάσισε να πλασάρει τον εαυτό του ένας Βολιώτης που έχει φάει την κρίση με την κουτάλα. Φυσικά σε τέτοιους “αληθινούς” υποψήφιους δεν υπάρχουν χορηγοί για να προβάλουν τις υποψηφιότητες τους από το γυαλί, έτσι ο εικονιζόμενος χρησημοποίησε την…
τέχνη που κατέχει και τα βάζει με τα “θηρία” με όπλο το διαδίκτυο.
Διαβάστε στην ιστοσελίδα www.prosvasimipoli.gr τις αναζωογονικές θέσεις του, και απόψεις του, που δίνουν ελπίδα στην οικονομικά βομβαρδισμένη του Βόλου.

“Ο πρώτος επιτηδευματίας παρατήρησε κάτι και έγινε παρατηρητής.
Ξανακοίταξε για να βεβαιωθεί. Και έγινε ανιχνευτής.
Έβγαλε συμπεράσματα από τα γεγονότα και έγινε θεωρητικός.
Κι ύστερα σύγκρινε τις θεωρίες με τα δεδομένα και έγινε ερευνητής.”
Lyall Watson – Η παλίρροια της ζωής

Έξυπνότερες Ενoποιημένες λύσεις
Εργασία για όλους
Κανένας Άστεγος – Κανένας Χωρίς Τροφή – Κανένας Χωρίς Ρεύμα
Κανένας Χωρίς Νερό – Κανένας Χωρίς Γιατρό

Λέγομαι Ηλίας Ζαρκάδας, είμαι 37 ετών, Μηχανικός Πληροφορικής στο επάγγελμα. Είμαι χρεοκοπημένος και είμαι καλά.
Αποφάσισα να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου ως υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου επειδή βλέπω την πόλη που γεννήθηκα να βουλιάζει μέρα με την μέρα στην παρακμή και την εγκατάλειψη.
Αν περπατάτε μέσα στην πόλη όπως εγώ, θα βλέπετε όλο και περισσότερα κτίρια της πόλης εγκατελειμένα. Υπολογίζω ότι περίπου 30% των κτιρίων και οικοπέδων της πόλης είναι εγκαταλελειμένα, χω

Εδώ και 40 με 60 χρόνια, ιστορικά κτίρια στο κέντρο της πόλης παραμένουν εγκαταλελειμένα ενώ θα έπρεπε να είναι η βιτρίνα της πόλης μας.
Η βιτρίνα της πόλης μας όμως είναι η βρωμιά και η εγκατάλειψη.
Αυτό δείχνουμε στους ξένους. Αυτό είμαστε. Βρωμιάρηδες. Μην παρεξηγιέστε και μην εκνευρίζεστε. Αν δεν δούμε κατάματα το πρόβλημα, δεν πρόκειται να δώσουμε λύση. Σημασία δεν έχει να πιστεύουμε εμείς ότι είμαστε οι “καλύτεροι”. Σημασία έχει τι γνώμη έχουν οι ξένοι για εμάς. Σε αυτούς πρέπει να αποδεικνύουμε καθημερινά με τις πράξεις μας ότι είμαστε οι καλύτεροι.

Εγκατελειμένα κτίρια, σπασμένα πεζοδρόμια, διαλυμένοι δρόμοι, σκουπίδια, αφίσες παντού, μηνύματα μίσους γραμμένα στους τοίχους, σπασμένα αγάλματα, σκατά και ούρα από αδέσποτα ζώα και αδέσποτους ανθρώπους, παρκαρισμένα αυτοκίνητα σε πεζοδρόμια, ακόμα και τους τουρίστες που έρχονται με τα κρουαζιερόπλοια, τους πετάμε στο παρατημένο λιμάνι με τα κοντέινερ!

Θλίβομαι να βλέπω σε αυτά τα χάλια την πόλη του Βόλου με τα 10.000 χρόνια ιστορίας. Από τις απαρχές της ανθρωπότητας στο Σέσκλο και στο Διμήνι, στην πόλη που γεννήθηκε ο Ιάσωνας και ξεκίνησε η Αργοναυτική εκστρατεία, έως την πρώτη Ελληνίδα Βουλευτή. Αυτή η τεράστια παγκόσμια κληρονομιά να είναι παρατημένη, θαμένη μέσα στην αδιαφορία.

Βλέποντας όλα τα παραπάνω και μετρώντας 5ο χρόνο μέσα στην κρίση αποφάσισα ότι είναι η ώρα για δράση.
Η κρίση είναι ευκαιρία. Στόχος μου είναι να επανεκκινήσω την οικονομία της πόλης και να δώσω εργασία σε όλους.


Στο μικροκλίμα του Βόλου ταιριάζει το τρίπτυχο Επιχειρηματικότητα – Τουρισμός – Παραγωγή και επάνω σε αυτό το πλαίσιο θα κινηθούν όλες οι ενέργειες μου. Έχοντας ως όπλο την 23χρονη εμπειρία μου στην πληροφορική και την μηχανογράφηση επιχειρήσεων αποφάσισα να χρησιμοποιήσω τις ικανότητες μου και τις γνώσεις μου ώστε να επισκευάσω ξανά την οικονομία της πόλης και να την επανεκκινήσω.

Γιατί εγώ θα με ρωτήσετε;
Αν όχι εγώ, τότε ποιος; Θα σας απαντήσω. Είμαι απόγονος του Ιάσωνα και δεν έχω άλλη επιλογή παρά να προσπαθήσω. Ο Κωστής Παλαμάς έγραψε, “Όταν βαριά και αλύπητη ξεσπά η ανάγκη και προστάζει, ανάξιος είναι όποιος διστάζει”.

Γιατί πιστεύω ότι θα πετύχω στο δύσκολο έργο του Δημάρχου;

Διότι ένας δάσκαλος μου στα ηλεκτρονικά, ο Κώστας Ευσταθίου μου δίδαξε ότι “Τρόπο θέλει, όχι κόπο”. Όταν έχεις την μεθοδολογία, την ανάλυση και την γνώση, τότε η επίλυση των προβλημάτων είναι μία διασκεδαστική απασχόληση. Μία από τις κυρίως ειδικότητες μου είναι η αντιμετώπιση προβλημάτων (troubleshooting) και η επίλυση τους με τον βέλτιστο τρόπο. Όσοι έχετε συνεργαστεί μαζί μου θα έχετε διαπιστώσει ότι τα “πελώρια” προβλήματα που αντιμετωπίσατε στους υπολογιστές σας, για εμένα ήταν θέμα λίγων λεπτών ή λίγων ωρών για να τα επιλύσω. Εάν με εκλέξετε Δήμαρχος θα επιλύσω τα προβλήματα της πόλης του Βόλου με την ίδια ευκολία και ταχύτητα. 

Ποιοι είναι οι άλλοι;

Λυπάμαι, σας κορόιδεψα. Δεν υπάρχουν “άλλοι” που θα σας λύσουν τα προβλήματα ως δια μαγείας ενώ εσείς θα κάθεστε και θα απολαμβάνετε τον ήλιο. 


Οι “άλλοι” είστε εσείς οι ίδιοι οι δημότες και οι κάτοικοι της πόλης. Εσείς θα σκουπίσετε, εσείς θα τρέξετε, εσείς θα εργαστείτε, εσείς θα πληρώσετε, γιατί πολύ απλά εσείς ζείτε σε αυτή την πόλη και κατά τα λεγόμενα σας “θέλετε το καλύτερο” για εσάς και για τα παιδιά σας. 

Αν θέλετε το “καλύτερο” είναι ώρα να το αποδείξετε με πράξεις δίνοντας το 110% των δυνάμεων σας για να μετατρέψουμε την πόλη του Βόλου στην καλύτερη πόλη για να ζεις!

Με πιο κόμμα κατεβαίνω;

Δεν κατεβαίνω, αλλά ανεβαίνω.
Δεν έχω καμία σχέση με κόμματα, γιατί είμαι Τελεία. 

Θα προσπαθήσω να γίνω Θαυμαστικό και να βάλω σε αυτή την πόλη την δική μου πινελιά, ώστε να γίνει η πόλη που ονειρευτήκαμε να ζήσουμε.

Που θα βρω τα λεφτά;

Τα “λεφταααά” τα πληρώνετε κάθε μήνα στον Δήμο με πολλούς τρόπους. Αν ρωτήσω έναν προς έναν όλους εσάς εκεί έξω “Ξέρετε πόσα λεφτααά πληρώνετε στον Δήμο Βόλου κάθε μήνα;” Αμφιβάλλω αν θα υπάρξει έστω και ένας που θα μου απαντήσει “Ναι ξέρω. Πληρώνω χχχ χρήματα κάθε μήνα”.
Η σωστή ερώτηση είναι: Πόσα έσοδα έχει ο Δήμος Βόλου και γιατί αυτά τα χρήματα δεν αποδίδουν;

Ως Δήμαρχος κάθε επένδυση των 10 ευρώ που θα κάνω, μέλημα μου θα είναι να αποδώσουν 12 ευρώ όφελος στον δημότη της πόλης.


Update 06/12/2013: O προυπολογισμός του Δήμου Βόλου για το 2013 είναι 118 εκατομμύρια ευρώ
118.073.447,32 / 175.593 κατοίκους = 672.42 ευρώ ΦΟΡΟ ανά κάτοικο μέσο όρο. (μωρά, γέρους, παιδιά, ενήλικες)

Σύντομο Βιογραφικό.


Είμαι γεννηθείς στις 22-01-1975 και στην πόλη του Βόλου
Είμαι Υδροχόος στο ζώδιο και αριστερόχειρας.

Είμαι Άτομο Με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ) με αναπηρία 58% επισήμως εγκεγκριμένη από το Κράτος.
Πάσχω από την σπάνια κληρονομική νόσο των πολλαπλών εξοστώσεων άνω και κάτω άκρων.
Πάσχω από Διαβήτη Τύπου ΙΙ με καταγεγραμμένο highscore 524 και μετράω ένα διαβητικό κώμα.
Ξεκίνησα την ενασχόληση μου με την πληροφορική το 1987 σε ηλικία 12 ετών. 

Σπούδασα:
Στο 14ο Δημοτικό Σχολείο (Συνοικία Αγίου Βασιλείου)
Διδάχθηκα πληροφορική στο Στέκι Παιδιού του Δήμου Βόλου (Συνοικία Αγίου Βασιλείου – Άσυλο)
Στο 7ο Γυμνάσιο (Συνοικία Τσιμπούκι)

Στο Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο ΕΠΛ (Συνοικία Ξηρόκαμπος)
Στο ΙΕΚ Βόλου (Φυτόκο) με ειδικότητα Αναλυτής – Προγραμματιστής Εφαρμογών

Εργάστηκα:

Σε καφενείο
Σε συγκομιδή αχλαδιών
Σε ξεφόρτωμα εμπορευμάτων
Σε εργοστάσιο συναρμολόγησης στρατιωτικών ανταλλακτικών

1990: Ξεκίνησα την επαγγελματική μου καριέρα στην πληροφορική από την εταιρεία ΦΟΡΜΗΛ της κυρίας Ευγενίας Φραγκούλη, την οποία ευχαριστώ γιατί μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω τα πρώτα μου βήματα στη πληροφορική.

1992: Εργάστηκα ως Ηλεκτρονικός στο κατάστημα του κυρίου Κώστα Ευσταθίου, τον οποίο ευχαριστώ γιατί μου έμαθε τι εστί hardware.

1993: Εργάστηκα ως Τεχνικός Υπολογιστών στην επιχείρηση του κυρίου Θανάση Επιτρόπου.
1994: Εργάστηκα ως Υπάλληλος Γραφείου στην επιχείρηση Υδραυλικών του κυρίου Γιώργου Κοσμόπουλου.

1995 – 1997 18μηνη Στρατιωτική θητεία.
1997 Εργάστηκα ως Τεχνικός Υπολογιστών στην επιχείρηση του κυρίου Νικόλαου Μάμαλη.
2000 Εργάστηκα ως Τεχνικός Υπολογιστών στην επιχείρηση Compunet του κυρίου Απόστολου Κριτσινιώτη.

2003 Ανέλαβα την επιχείρηση Compunet που μου άφησε ο κύριος Απόστολος Κριτσινιώτης και τον ευχαριστώ γιατί με βοήθησε στα πρώτα μου επιχειρηματικά βήματα.
2007 Δημιούργησα την δεύτερη μου εταιρεία ΒΝΤech AE (Building New Technologies) με επίκεντρο τις Τηλεπικοινωνίες και τα Δίκτυα.

2009 Παύση εργασιών μετά από πολλά προβλήματα τα οποία προκάλεσαν ρίξη της υγείας μου με αποκορύφωση το διαβητικό κώμα.

2010 – 2012 Άνεργος – Ανάρρωση – Ανασυγκρότηση. I’ll be back!
2013 – Σήμερα: Ι’m back! Εφοδιασμένος με καινούργιες γνώσεις, γεμάτος εμπειρίες, φρέσκιες ιδέες και νέες ικανότητες.
Υπηρέτησα:
Παρουσιάστηκα 21 Νοε 1995 (95 ΣΤ ΕΣΣΟ – 239 σειρά) στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού (ΚΕΠΒ) στην Θήβα με Ι4 ικανότητα λόγω αναπηρίας.

Μετατέθηκα τον Ιανουάριο του 1996 στην Λήμνο με ειδικότητα Τεχνικός Γραφέας στην Πυροβολαρχία Διοικήσεως και στον Ουλαμό Συντηρήσεως της Μονάδας. Έζησα το επεισόδιο των Ίμια με την Τουρκία στην πρώτη γραμμή. Έτσι έμαθα τι εστί πραγματικός Πόλεμος.

Εκπαιδεύτηκα στην χρήση όλων των όπλων της Μονάδας μου. Εκπαιδεύτηκα στις ειδικότητες του Ηλεκτρολόγου, Σιδηρουργού, Τεχνίτη Οχημάτων, Τεχνίτη Αρμάτων και Αποθηκάριου στον Ουλαμό Συντηρήσεως.

Τον Οκτώβριο του 1996 και ως το τέλος της θητείας μου, μετατέθηκα στην Αεροπορία Στρατού στο Στεφανοβίκειο όπου υπηρέτησα στο 3ο Γραφείο και κατόπιν στο Telex καθώς και σε όλα τα χαντάκια του αεροδρομίου.

Ευχαριστώ τους δασκάλους μου

Θέλω να πω ένα ευχαριστώ σε όσους έκαναν το κάτι παραπάνω.
Απόστολος Ευαγγελιάς. Πρώτος μου δάσκαλος στην πληροφορική και στον προγραμματισμό. Με έκανε να αγαπήσω την πληροφορική.


Δημήτρης Μελαχροινός. Καθηγητής μου στο ΕΠΛ στα Μαθηματικά. Μπορεί να μην ήθελα, αλλά έμαθα μαθηματικά. 

Κώστας Ευσταθίου. Ηλεκτρονικός. Ένας υπέροχος κόσμος ανοίχτηκε μπροστά μου όπου η θεωρία μετουσιώθηκε σε πράξη.
Ευάγγελος Στέλιαρος. Διάνοια στην επιχειρηματικότητα, στην φωτογραφία, στα ηλεκτρονιλά, στις ασφάλειες και πολλά άλλα. Ρούφηξα όσες περισσότερες γνώσεις μπόρεσα δίπλα του.

Ζαφείριος Παρασκευαδάκης. Δκτης της Πυροβολαρχίας Διοικήσεως. Μου έμαθε ότι “στην ζωή πρέπει να έχεις μεγάλα αρχίδια για να αντέξεις”. Αν στις ειδικές δυνάμεις διδάσκουν “Δεν περπατάμε, πετάμε”, ο Λοχαγός Παρασκευαδάκης μας δίδαξε “Δεν περπατάμε, δεν πετάμε, ΕΚΤΟΞΕΥΟΜΑΣΤΕ!!!”.

prosvasimipoli.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *