«Κούρεψαν» χρέη συνταξιούχου

Το δικαστήριο διέγραψε τα 53.807 ευρώ από τα 69.647 ευρώ που ήταν η συνολική οφειλή του δανειολήπτη. Με την απόφαση εξαιρείται από τη διαδικασία εκποίησης η κύρια κατοικία της οικογένειας

Ο συνταξιούχος από τα 69.647 ευρώ που χρωστούσε θα…..
πληρώσει τελικά 15.840 ευρώ

Απόφαση-ανάσα για υπερχρεωμένο συνταξιούχο εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Χανίων που διατάσσει «κούρεμα» των χρεών του, ενώ παράλληλα προστατεύει από τη διαδικασία της εκποίησης την κύρια κατοικία της πολύτεκνης οικογένειάς του.

Συγκεκριμένα, όπως γνωστοποιεί η Ενωση Καταναλωτών Κρήτης, η απόφαση του δικαστηρίου έχει ως εξής:

Ο σύζυγος, που είναι συνταξιούχος του ΙΚΑ με προβλήματα υγείας, σύνταξη 860,23 ευρώ μηνιαίως και με περιουσιακά στοιχεία τριών αγροτεμαχίων και ενός επιβατικού κυκλοφορίας 1997, είχε σε διάφορες τράπεζες συνολικό χρέος ύψους 69.647 ευρώ. Το δικαστήριο αποφάσισε τη διαγραφή χρέους 53.807 ευρώ, ενώ έχει την υποχρέωση να καταβάλλει το ποσό των 330 ευρώ μηνιαίως επί μία 4ετία, δηλαδή σύνολο 15.840 ευρώ.
Η σύζυγος, νοικοκυρά, με μοναδικό εισόδημα το επίδομα των πολυτέκνων, ύψους 101,62 ευρώ μηνιαίως, έχει στο όνομά της την κύρια κατοικία της οικογένειας, η οποία τελικώς εξαιρείται από τη διαδικασία της εκποίησης. Καλείται να πληρώνει 20 ευρώ μηνιαίως επί τέσσερα χρόνια, καταβάλλοντας έτσι συνολικό ποσό 960 ευρώ, που της αφαιρείται από το χρέος των 19.374 ευρώ που είχε σε τράπεζα.
Σύμφωνα μάλιστα με την Ενωση Καταναλωτών Κρήτης, της δόθηκε περίοδος χάριτος ενός έτους προκειμένου να εξοφλήσει το υπόλοιπο, ενώ ως χρόνος εξόφλησης της συνολικής οφειλής ορίστηκε η δεκαπενταετία, περίοδος κατά την οποία θα πρέπει να καταβάλλει ανά μήνα το ποσό των 102 ευρώ. Το σημαντικό είναι ότι η σύζυγος διέθετε και άλλα περιουσιακά στοιχεία, αλλά το δικαστήριο έκρινε ότι δεν επρόκειτο να προκαλέσουν αγοραστικό ενδιαφέρον.

Ομως ακόμα και στην περίπτωση ρευστοποίησης εκτιμήθηκε ότι δεν πρόκειται να αποφέρουν κάποιο αξιόλογο τίμημα.

www.ethnos.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *