Γρανίτες με μούρα και λεμόνι

Κάτι παγωμένο κάτι δροσερό! Κάτι να διώχνει τη ζέστη, κάτι να μας κάνει τον καύσωνα υποφερτό! Να μια συνταγή με πολύ γεύση και δροσιά από…

την Ευαγγελία Ζευκιλή Διαιτολόγο διατροφολόγο, επιστημονική υπεύθυνη του διαιτολογικού κέντρου LIGHT LIFE.

Υλικά για 6 άτομα
500 γρ. κόκκινα ή μαύρα μούρα σε κονσέρβα
2 συσκευασίες άπαχο γιαούρτι
½ κούπα άπαχο αποβουτυρωμένο γάλα
1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Στραγγίστε τα μούρα από το χυμό τους. Κρατήστε 1/3 κούπας από το χυμό τους. Κάντε πουρέ τα υπόλοιπα μούρα και προσθέστε 1 κουτ. σούπας από το χυμό και το χυμό λεμονιού. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού και το γάλα. Αναμείξτε ελαφρά τα παραπάνω μεταξύ τους μια με δυο φορές να δημιουργηθεί το εφέ μαρμάρου. Με ένα κουτάλι γεμίστε τις θήκες της γρανίτας. Βάλτε τα στην κατάψυξη. Απολαύστε!

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα
Θερμίδες: 122.76 (εκ των οποίων 12% προερχόμενο από λίπος)
Πρωτεΐνη: 3,94 γρ.
Υδατάνθρακες: 24,38 γρ.
Λίπος: 1,6 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1,13γρ.
Αλάτι: 1,95 γρ.
Χοληστερίνη: 4.87 χλ.γρ.
Σίδηρος: 0.28 χιλ.γρ.
Νάτριο: 47.68 χιλ.γρ
Ασβέστιο: 123.47 χιλ.γρ.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *