Αγώνας ταχύτητας για το οικονομικό επιτελείο

Στα μέσα Μαΐου αναμένεται να «κάνουν Πάσχα» οι επιτελείς του υπουργείου οικονομικών, καθώς μέχρι τότε θα διαρκέσει ο αγώνας ταχύτητας και αντοχής, για την λεπτομερή εξειδίκευση των μέτρων ύψους 26 δισ. ευρώ ως το 2015, που αφορούν πρόσθετους φόρους, αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση δημόσιας ακίνητης περιουσίας.
Οι επικεφαλής της τρόικα, από το «μικροσκόπιο» των οποίων θα περάσει ο κατάλογος των μέτρων, έστειλαν ήδη αυστηρό μήνυμα στην….
κυβέρνηση ότι έχουν έτοιμες αρκετές κίτρινες κάρτες, καθώς βλέπουν πολλές ασάφειες σε ότι αφορά τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις, μεγάλες αποκλίσεις από τους στόχους για έσοδα και μείωση δαπανών, αλλά και «αποφάσεις-ημίμετρα», όπως αποτιμούν λόγου χάρη το άνοιγμα των επαγγελμάτων, για τα οποία όπως υποστηρίζουν δεν έγινε άρση των περιορισμών, αλλά χαλάρωση τους.

Την ίδια στιγμή, η υστέρηση των κρατικών εσόδων και τον Μάρτιο, διευρύνει την μαύρη τρύπα των εσόδων το πρώτο τρίμηνο του 2011. Παράλληλα, τον ίδιο μήνα υπήρξε αστοχία στις δαπάνες του προϋπολογισμού, γεγονός που προδικάζει ότι η εκτέλεση του φετινού προϋπολογισμού ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί.

Το πρώτο τρίμηνο η υστέρηση των εσόδων ήταν 1,37 δισεκατομμύρια ευρώ και η υπέρβαση των δαπανών στα 156 εκατομμύρια ευρώ.

Τη μεγάλη «μαύρη τρύπα» θα έρθουν να καλύψουν τα μέτρα ύψους 3 δισ. ευρώ, για τα οποία ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι θα εξειδικευθούν μετά από το Πάσχα-μαζί με τα υπόλοιπα 23 δισ. ευρώ της επόμενης πενταετίας- και θα πρόκειται για παρεμβάσεις, κατά κύριο λόγο, στο σκέλος των δαπανών.

http://news.pathfinder.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

2 Comments

  1. Ανώνυμος

    Να δήτε πόσα σπ[τια ανέργων θα πάρει το κωλοκράτος σε λίγο!! Όσοι χάσουν την δουλειά τους και δεν μπορούν να πληρώσουν τούς φόρους πού βάζουν στα σπίτια οι ανάλγητοι Πολιτικοί και έτυχε εσύ να έχεις κληρονομίσει κάτι από τούς γονιούς σου, σε λίγο θα το κατάσχει η εφορία για να το πουλήσει στά κοράκια για να πληρώσει τούς τόκους στους Τραπεζίτες!!! ΖΗΤΩ Η ΞΥΛΙΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ!!

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΙΝΔΙΑΝΟΣ

    ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΗ Ο ΠΡΟΔΩΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ;;;

    ΠΗΓΕ ΠΗΡΕ ΤΟ ΡΑΒΑΣΑΚΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ Ο ΠΡΟΔΩΤΗΣ ΚΑΙ ΓΥΡΙΣΕ..

    ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΣΑΚΟΥΛΑ..

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *