Γιατί ήταν λάθος η απαγόρευση της συγκέντρωσης εφέδρων – Απόστρατος αξιωματικός γράφει

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΙΔΗΣ

Η είδηση: Απαγορεύτηκε από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας η συγκέντρωση της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων.

Η πρώτη ανάγνωση φέρνει σκέψεις για …
πανικό των κυβερνόντων, για την δύναμη και δυναμική που πρέπει να έχει αυτή η Κοινότητα των Εφέδρων , για τους ( λόγω και της πληθώρας των δημοσιευμάτων ) υπερσυντηρητικούς αντιδημοκρατικούς ιδεολογικούς προσανατολισμούς που πιθανόν έχουν τα εν ενεργεία και αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και ως εκ τούτου την όποια σχέση τους με την Χρυσή Αυγή

Μια δεύτερη ποιό ψύχραιμη ανάγνωση νομίζω ότι θα πρέπει να οδηγήσει και σε δεύτερες ποιο νηφάλιες και ορθολογικές σκέψεις που θα επιτρέψουν σε όλους να αντιληφθούν τα επικοινωνιακά παιχνίδια που στήνουν οι κυβερνώντες για να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

• Εάν γινότανε αυτή η συγκέντρωση, λόγω της δημοσιότητας που έχει δοθεί, θα έβλεπαν οι πάντες ότι είναι ελάχιστοι και άνευ ουσιαστικής δύναμης και δυναμικής. Η ιστορία δείχνει ότι η συμμετοχή σε αντίστοιχες συγκεντρώσεις / εκδηλώσεις της κοινότητας αυτής ήταν σχεδόν ανύπαρκτη.

• Η παρουσίαση αυτής της εκδήλωσης θα έδινε την δυνατότητα σε όλους να αντιληφθούν ή να μάθουν ότι αυτή η Κοινότητα Εφέδρων είναι μια ελάχιστη μειοψηφία η οποία συμμετείχε τον Μάρτιο σε ένα μέρος της πορείας των εν ενεργεία και αποστρατεία στελεχών χωρίς να συμμετέχει στην οργάνωση της καθώς και στην συγκέντρωση που προηγήθηκε αυτής με μοναδικό στόχο και σκοπό να κερδίσει επικοινωνιακά λόγω της προβολής που γινότανε από τα ΜΜΕ.

• Οι Κυβέρνηση με αυτούς τους επικοινωνιακούς χειρισμούς θέλει να αποδυναμώσει και γιατί όχι να ακυρώσει τον λόγο των εν ενεργεία και αποστρατεία στελεχών ( δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά που επιχειρεί κάτι τέτοιο ) και να απαξιώσει στην συνείδηση του λαού τους διεκδικητικούς τους αγώνες για τους οποίους εκτιμά ότι, πέρα του όποιου προβλήματος της δημιουργούν, μπορεί να αποτελέσουν και την θρυαλλίδα δημιουργίας κοινωνικών, εθνικών και συνολικότερα διεκδικητικών αγώνων. ( Γι’ αυτό και η εργώδης προσπάθειες της να τους ταυτίσει με ότι ποιο συντηρητικό και αντιδημοκρατικό )

• Οι κυβερνώντες αδιαφορώντας πλήρως για οτιδήποτε και οποιονδήποτε προσπαθούν με κάθε τρόπο να στηρίξουν τα σενάρια και τους σχεδιασμούς τους με σκοπό να πετύχουν την διατήρησή τους στην εξουσία συνεχίζοντας την ίδια πολιτική σε βάρος του λαού.
Με γνώμονα τις παραπάνω σκέψεις εκτιμώ ότι θα πρέπει ο καθένας ενεργώντας με όποιον τρόπο κρίνει προσφορότερο, με ψυχραιμία και σύμφωνα με τους νόμους, να ακυρώσουμε αυτήν την κυβερνητική προσπάθεια.

http://www.onalert.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *