“Τα χρήματα δεν είναι το πραγματικό ζητούμενο”

Ένα από τα βασικά κλειδιά για να αποκτήσετε πλούτο είναι να κατανοήσετε ότι ο πραγματικός στόχος δεν είναι τα χρήματα.
Οι πλούσιοι άνθρωποι διαθέτουν ορισμένα βασικά
χαρακτηριστικά που τους βοηθούν να είναι πλούσιοι.
Το πρώτο από αυτά τα χαρακτηριστικά είναι “ακούν” την καρδιά τους. Αν μπορούσατε να γίνετε πλούσιοι ακούγοντας τις μάζες, τότε θα σημαίνε πως οι μάζες είναι πλούσιες, όμως δεν είναι. Είναι μια φυσική τάση να ζητούμε την άποψη εκείνων που αγαπάμε ή σεβόμαστε.
Δυστυχώς όμως, ακούμε τα σχόλια και τις προκαταλήψεις τους, χωρίς να λογαριάζουμε τα αποτελέσματα που είχαν στη δική τους ζωή. Αποφασίζουμε να ακούσουμε βασισμένοι στην συναισθηματική μας ταύτιση κι όχι στο τι έχουν επιτύχει στη ζωή τους. Πώς μπορεί κάποιος που δεν είναι πλούσιος να σας συμβουλέψει πώς να γίνετε εσείς; Δεν μπορεί.
Ένα δεύτερο χαρακτηριστικό των πλουσίων ανθρώπων, είναι η ικανότητα να ενεργούν όταν παρουσιάζονται ευκαιρίες.
Η ευκαιρία συχνά φαντάζει στο μυαλό ως κάτι που δεν μπορείτε να χάσετε ή να προσπεράσετε. Ωστόσο, γνωρίζω από προσωπική εμπειρία ότι η ευκαιρία είναι συχνά μόνο ένας ψίθυρος που έρχεται σε κάποιες από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής. Αν διαβάσετε τις ιστορίες της ζωής πολύ πλουσίων και επιτυχημένων οικονομικά άνθρωπων, συχνά θα βρείτε ότι απολύθηκαν από την εργασία τους, αποβλήθηκαν από το σχολείο τους ή αντιμετώπισαν σημαντικές προσωπικές τραγωδίες που άλλοι άνθρωποι θα τις έβλεπαν ως καταστροφικές. Αντ ‘αυτού, εκείνοι είδαν τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες και κατάκτησαν την ευημερία.
Επίσης, καταλάβαίνουν ότι ο πλούτος είναι μια συνεχής διαδικασία.
Δεν είναι ένας προορισμός στον οποίο φτάνεις μία ημέρα και σταματάς. Επίσης, σπάνια επιτυγχάνεται εν μία νυκτί – παρόλο που μπορεί να συμβεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, αν κερδίσετε πλούτο, πριν αποκτήσετε νοοτροπία πλούτου και ευημερίας, τότε κινδυνεύετε να χάσετε για πάντα αυτό τον πλούτο. Έχουμε όλοι ακούσει για αυτούς που κερδίζουν το λαχείο μόνο και μόνο για να μείνουν αδέκαροι πάλι λίγα χρόνια αργότερα. Δεδομένου ότι ποτέ δεν έμαθαν να σκέφτονται ως πλούσιοι, έχουν πολύ λίγες πιθανότητες να επιτεύξουν πλούτο διαρκείας και τελικά χάνουν ό, τι χρήματα έχουν.

Εκείνοι που έχουν νοοτροπία πλούτου και ευημερίας, κάνουν ό, τι αγαπούν – και κερδίζουν χρήματα από αυτό.
Στην πραγματικότητα, ο πλούτος υπάρχει μέσα σας. Έχετε δραστηριότητες και χόμπι που αγαπάτε και μπορείτε να τα κάνετε επιχείρησή σας αν το επιλέξετε. Εκείνοι που είναι πραγματικά επιτυχημένοι και έχουν δημιουργήσει μεγάλη ροή πλούτου, το έχουν καταφέρει επειδή κάνουν κάτι που αγαπούν. Τα χρήματα ακολουθούν και είναι απλά το λογικό αποτέλεσμα για όποιον πραγματοποιεί τα όνειρά του. Τα ίδια τα χρήματα δεν είναι το όνειρο.
Είτε έχετε μεγαλώσει στις χειρότερες καταστάσεις, είτε έχετε όλα τα πλεονεκτήματα, έχετε ακριβώς το ίδιο δυναμικό μέσα σάς για να δημιουργήσετε τη ζωή θέλετε. Δεν έχει σημασία πόσες φορές έχετε διαβάσει ή ακούσει κάποιον να μιλά για το πώς να έγινε πλούσιος, η ζωή σας δε θα αλλάξει ποτέ μέχρι να πιστέψετε ότι μπορεί!

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *