Το μικρότερο νησί στον κόσμο νομιμοποίησε τους γκέι γάμους!

Το μικρότερο νησί του κόσμου, για τον πληθυσμό του, αφού έχει μόνο 48 κατοίκους, είναι το Πίτκερν, στο νότιο Ειρηνικό, που αποτελεί βρετανικό υπερπόντιο έδαφος και κυβερνάται με σχετική αυτονομία. Το νησί κατοικήθηκε το 1790 από τους στασιαστές του βρετανικού ιστιοφόρου Bounty και τους Ταϊτινούς, που είχαν απαγάγει.

Παρόλο, που σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων του νησιού, στο Πίτκερν δεν υπάρχουν ομόφυλα ζευγάρια, η κυβέρνηση νομιμοποίησε τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου τον περασμένο μήνα και ο υποδιοικητής του νησιού, Kevin Lynch, ανακοίνωσε ότι οι γάμοι θα μπορούν να γίνονται στο νησί από αυτό τον μήνα, αφού καθυστέρησε η δημοσίευση της απόφασης, εξαιτίας ενός τεχνικού προβλήματος στην ιστοσελίδα του νησιού.

Η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα από το τοπικό συμβούλιο, μετά την έγκριση των γάμων μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου από την Βρετανία, την Σκωτία και την Ουαλία το περασμένο έτος.

Η Maralda Warren, κάτοικος του νησιού, που η οικογένειά της υπάρχει στο Πίτκερν εδώ και εφτά γενιές, δήλωσε στον βρετανικό Τύπο, ότι στο νησί δεν υπάρχουν ομόφυλα ζευγάρια, αλλά πριν πολλά χρόνια γνώριζε πωςι υπήρχε μόνο ένα γκέι άτομο.

Πάντως, ο Rodney Croome, από την οργάνωση Australian Marriage Equality, δήλωσε, ότι παρόλο, που στο Πίτκερν δεν υπάρχουν ομόφυλα ζευγάρια, το νησί είναι ένας ρομαντικός προορισμός, κατάλληλος για τέλεση γάμων και πολλά ομόφυλα ζευγάρια από την Αυστραλία θα μπορούσαν να κάνουν εκεί τον γάμο τους, αφού στην Αυστραλία οι γάμοι μεταξύ ζευγαριών του ιδίου φύλου δεν έχουν νομιμοποιηθεί.

Πηγη τηλεγραφημα

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *