Αντίστροφη μέτρηση για την Τράπεζα Αττικής

Στην τελική ευθεία για την κατάθεση των τελικών προσφορών, οι ενδιαφερόμενοι για την σύναψη στρατηγικής συμμαχίας με την Τράπεζα Αττικής, όπως αναμενόταν, περιορίστηκαν στους πέντε. Ωστόσο, το
πιθανότερο είναι ότι θα ηγούνται μεγαλύτερων σχημάτων (κοινοπραξιών), στα οποία το «παρών» θα δίνουν περισσότεροι του ενός ενδιαφερόμενοι. Όπως, δηλαδή, έγινε και στην περίπτωση της Eurobank.

Το data room της Αττικής, το οποίο άνοιξε αρχές Σεπτεμβρίου, εντός των επόμενων ημερών κλείνει και αμέσως μετά θα κατατεθούν οι προτάσεις, οι οποίες και θα αξιολογηθούν από τους συμβούλους του βασικού μετόχου της τράπεζας, αλλά και από τη διοίκησή της. Οι ανακοινώσεις σχετικά με το ποιος είναι τελικά ο προτιμητέος υποψήφιος, μπορεί και να γίνουν στις 30 Οκτωβρίου, στη Γενική Συνέλευση, που είναι προγραμματισμένη για τότε, με θέμα την έγκριση της αύξησης κεφαλαίου της τράπεζας.

Ο αρχικός σχεδιασμός έλεγε ότι το όνομα του επικρατέστερου υποψηφίου θα “βγει” νωρίτερα και κατά πάσα πιθανότητα στις 24 Σεπτεμβρίου. Ο σημερινός βασικός μέτοχος, το ΤΣΜΕΔΕ (πρόκειται για το ασφαλιστικό ταμείο των μηχανικών), δηλώνει ότι θα διατηρήσει το 34% των μετοχών της τράπεζας και αν χρειαστεί και περισσότερο. Κι αυτό γιατί, όπως λέει, δεν πρόκειται να θέσει επ ουδενί εν αμφιβόλω την επένδυση του στην Αττικής, η οποία συνολικά υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 400 εκατ. ευρώ.

http://www.voria.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *