Μία αξιόλογη ιδέα για την ανάπτυξη του ξένου τουρισμού στη χώρα μας

Όλοι μας γνωρίζουμε μαθηματικά. 650.000.000 ΑμεΑ υπάρχουν ανά τον κόσμο, 50.000.000 ΑμεΑ υπάρχουν μόνο…
στην Ευρώπη και το καλύτερο, τα άτομα με αναπηρίες συνοδεύονται από τουλάχιστον 2 συνοδούς!!!

Από τον τεράστιο αυτόν αριθμό οι 200.000.000 εκατομμύρια ταξιδεύουν και ξοδεύουν 15% περισσότερα χρήματα από τον μέσο άνθρωπο, δηλαδή 945¤/άτομο/έτος.

¶ρα, 200.000.000 ΑμεΑ Χ 2 Συνοδούς χ 945¤ = 378.000.000.000¤ ξοδεύουν τα ΑμεΑ ανά έτος για τις διακοπές τους. Πόσο είπαμε ότι είναι το ελληνικό χρέος;;;

Αν βρίσκετε δύσκολη την απάντηση θα ρωτήσουμε κάτι άλλο, πόσοι ήταν οι τουρίστες το 2007, χρονιά η οποία αποτελούσε την καλύτερη σε τουριστική κίνηση μετά το 2000;;; Κοντά στα 16.000.000 άτομα. Τώρα μπορούμε να συγκρίνουμε τους αριθμούς και να βγάλουμε ένα συμπέρασμα. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Το ερώτημα που θέτουμε εμείς δεν είναι τόσο στο αν μπορούμε να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες υποδομές στα τουριστικά θέρετρα για τα ΑμεΑ, όσο για το αν εμείς οι Έλληνες έχουμε την απαραίτητη παιδεία, ώστε να μπορούμε να σεβόμαστε αυτές.

Γιατί μέχρι σήμερα, δυστυχώς, σε καθημερινή βάση αποδεικνύουμε ότι δεν την έχουμε αυτή την παιδεία. Π.χ. χώροι στάθμευσης που έχουν δημιουργηθεί γι’ αυτά τα άτομα καταλαμβάνονται από ασυνείδητους οδηγούς, ειδικές θέσεις στα Μ.Μ.Μ. καταλαμβάνονται από ασυνείδητους επιβάτες κ.ο.κ.

Έχουμε τη λογική ότι αν πέσει στην αντίληψή μας ένα τέτοιο άτομο θα του παραχωρήσουμε ευγενικά τη θέση. Μια τέτοια νοοτροπία όμως δεν προϊδεάζει αρνητικά ένα τέτοιο εγχείρημα; Γιατί δεν νομίζουμε ότι αυτή θα γινόταν αρεστή στους ξένους τουρίστες με αναπηρία σε σημείο μάλιστα που τα αποτελέσματα ενός τέτοιου εγχειρήματος θα ήταν απογοητευτικά. Η εμπειρία τους αυτή όχι μόνο ίσως να τους έκανε να μην ξαναπατήσουν στη χώρα μας, αλλά το πιο πιθανό θα ήταν να επηρέαζαν και άλλους να πράξουν ομοίως. Εκτός και αν ξέρετε πολλούς ξένους που τους αρέσει στις διακοπές τους να ταλαιπωρούνται.

¶ρα, θεωρούμε ότι για να επιτύχει ένα τέτοιο εγχείρημα θα πρέπει πρώτα ο Έλληνας να αλλάξει νοοτροπία! Να μάθει δηλαδή πρώτα να σέβεται τον συνάνθρωπό του με αναπηρία! Εσείς τί λέτε;
Πάρτε και μια ιδέα από τις υποδομές που διαθέτει το Ισραήλ…

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *