Φουντώνει η κόντρα για την μαρίνα της Πάτρας


Αντιδράσεις έχουν προκληθεί μετά την παρουσίαση του ρυθμιστικού σχεδίου, το οποίο προβλέπει την κατασκευή μεγάλης Μαρίνας, πολυτελών ξενοδοχείων και χώρους υποδοχής επισκεπτών. Οι περιοχές όμως που αναμένεται να «φουντώσουν» με την εφαρμογή του Ρυθμιστικού Σχεδίου που παρουσιάστηκε είναι περιοχές εκτός Πάτρας. Το σχέδιο αυτό είναι εκ διαμέτρου αντίθετο με την μελέτη του ΟΛΠΑ.
Ο Αχαιός Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή με θέμα «Απαράδεκτη η πρόταση της δημιουργίας σύγχρονης Μαρίνας εκτός Πάτρας», προς την Υπουργό Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ζητά την…
.

… δημιουργία μιας μεγάλης και σύγχρονης Μαρίνας στη πόλη της Πάτρας. Ο Αχαιός πολιτικός υποστηρίζει ότι είναι ένα έργο που θα δώσει μεγάλη ώθηση για ανάπτυξη στην Πάτρα και γενικά στην περιοχή της Αχαΐας.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής: «Το ρυθμιστικό σχέδιο το οποίο παρουσιάστηκε προβλέπει την κατασκευή μεγάλης Μαρίνας, πολυτελών ξενοδοχείων και χώρους υποδοχής επισκεπτών.
Οι περιοχές που αναμένεται να «φουντώσουν» με την εφαρμογή του Ρυθμιστικού Σχεδίου που παρουσιάστηκε είναι περιοχές εκτός Πάτρας.
Σύμφωνα με το Ρυθμιστικό Σχέδιο, προβλέπεται η κατασκευή μεγάλης Μαρίνας για πολύ μεγάλα κότερα και θαλαμηγούς, εκτός της πόλεως των Πατρών. Δορυφορικά σε αυτή την σούπερ Μαρίνα υπάρχουν σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ρυθμιστικού Σχεδίου δύο ακόμα μικρότερου μεγέθους Μαρίνες με μία εξ αυτών στη Πάτρα.

Η πρόταση αυτή είναι αντίθετη στους σχεδιασμούς της Διοίκησης του Οργανισμού Λιμένα Πατρών, που προβλέπουν Μαρίνα στο Μόλο του Αγίου Νικολάου, αλλά και επέκταση της υπάρχουσας Μαρίνας στην Λεωφόρο Ηρώων Πολυτεχνείου ώστε να μπορούν να ελλιμενίζονται και θαλαμηγοί πολύ μεγάλου μεγέθους. Μάλιστα ο ΟΛΠΑ έχει ετοιμάσει όλα τα σχέδια για την νέα Μαρίνα και προετοίμαζε την ένταξη της στα ΣΔΙΤ. Με τις προτάσεις του ΟΛΠΑ συμφωνεί και ο εμπορικός κόσμος της Πάτρας που προσβλέπει στην άφιξη και αύξηση τουριστών υψηλού επιπέδου που θα μπορούσαν με την παρουσία τους να αυξήσουν και την αγοραστική κίνηση στα καταστήματα της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Κατόπιν αυτών και με δεδομένο ότι η Πάτρα ως η μεγαλύτερη πύλη εισόδου μέσω θαλάσσης από την Ευρώπη, έχει την υποδομή να υποδεχτεί και φιλοξενήσει τον κάθε επισκέπτη, ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κα Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε να δημιουργηθεί στη πόλη της Πάτρας μια μεγάλη και σύγχρονη Μαρίνα, ένα έργο που θα δώσει μεγάλη ώθηση για ανάπτυξη στην Πάτρα και γενικά στην περιοχή της Αχαΐας.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *