Το μεγάλο λάθος που κάνουμε με τις ντομάτες

Ένα από τα πλέον συνηθισμένα λάθη που κάνουμε είναι πως βάζουμε τις ντομάτες μας στο ψυγείο.

Οι ντομάτες έχουν πολύ ευαίσθητα κύτταρα και η υπερβολική ζέστη ή το κρύο  προκαλούν έκρηξη των τοιχωμάτων των κυττάρων, καταστρέφοντας τις ντομάτες. Επίσης καταστρέφονται τα ένζυμα που παράγουν τη γεύση, αφήνοντας τις ντομάτες εντελώς άγευστες.
Η λύση;
Φροντίστε να κρατάτε τις ντομάτες σας σε ένα ράφι της κουζίνας, ώστε να κυκλοφορεί όσος περισσότερος αέρας γίνεται ανάμεσά τους, και αποφύγετε να τις βάλετε σε σημείο που το χτυπά ο ήλιος.
Τα τοματίνια και τις cherry ντομάτες μπορείτε να τις αφήσετε στη χαρτοσακούλα τους, αρκεί να της ανοίξετε τρύπες. Για να επισπεύσετε την ωρίμανση της ντομάτας, βάλτε την σε μια χαρτοσακούλα μαζί με ένα μήλο, το οποίο εκπέμπει το αέριο αιθυλένιο, που αποτελεί παράγοντα ωρίμανσης.
Μόλις οι ντομάτες ωριμάσουν, μπορούν να συντηρηθούν για άλλες 3 μέρες. Ορισμένες ποικιλίες, ωστόσο, μπορούν να κρατήσουν μέχρι και 5 μέρες.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *