Οι βόλτες στο βοσκοτόπι Λά.Ο.Σ. καλά κρατούν

Το γεγονός ότι ο τηλεπρόεδρος δεν έχει ακόμα γιαουρτωθεί από τους δικούς του ψηφοφόρους θα πρέπει να δημιουργεί πλείστα ερωτήματα στους ερευνώντες την επίδραση του «κουτόχορτου» στην Ελληνική Κοινωνία. Οι δύο τρόποι που μπορεί να εξηγηθεί αυτό το παράδοξο, είναι ότι κατά την πρώτη ερμηνεία τα βοσκοτόπια του τηλεπροέδρου έχουν ισχυρή επίδραση ή κατά την δεύτερη ερμηνεία ότι….
όλοι όσοι έχουν απομείνει συμφωνούν και έχουν τα ίδια συμφέροντα στο να ξεπουληθεί η πατρίδα. Μίλησε, λοιπόν, ο τηλεπρόεδρος στην κοπή της βασιλόπιτας του κόμματος του στην Θεσσαλονίκη. Και τι είπε; Καταρχάς να πούμε ότι δεν γνωρίζουμε αν αυτή την φορά έκοψε κομμάτι για τον Αλλάχ, όπως είχε κάνει στο παρελθόν. Είπε λοιπόν:

«Όπως δεν υπέγραψα την πρώτη φορά, έτσι δεν θα υπογράψω και τώρα. Υπάρχει η στήριξή μας στον πρωθυπουργό. Υπάρχει η απόφαση που πήραμε στο Κοινοβούλιο. Η Ελλάδα έχει θεσμούς και τους σέβεται. Δεν εκχωρώ την αξιοπρέπειά μου»

Τι ακριβώς εννοεί ο τηλεπρόεδρος «δεν υπέγραψε την πρώτη φορά»; Εμείς θυμόμαστε ότι όχι μόνο έβαλε την υπογραφή του, αλλά έγραψε και ολόκληρο άρθρο στην κομματική τηλεφημερίδα, από την οποία παραθέτουμε το εξώφυλλο.

Τι είχε γράψει τότε; Παραθέτουμε ένα σχετικό απόσπασμα:

“Ως ΛΑ.Ο.Σ., αποφασίσαμε, χωρίς κανείς να μας το επιβάλλει, παρά μόνο η συνείδησή μας και η υπευθυνότητα απέναντι στο ΕΘΝΟΣ να ψηφίσουμε υπέρ των διαρθρωτικών μέτρων του Μνημονίου τον Μάιο του 2010. Ως εκ τούτου, Ελληνίδες και Έλληνες, προκειμένου να αποσοβηθούν τεχνητοί και ουσιαστικοί κίνδυνοι για τους μισθούς και τις συντάξεις εκατομμυρίων συμπατριωτών, διαβεβαιώνω ότι η συμμετοχή μας στην Κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου επιβεβαιώνει της στήριξη του πολυετούς προγράμματος προσαρμογής και προσυπογράφει τις πολιτικές της 5ης αναθεώρησης του Μνημονίου, μετά των υπολοίπων κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Στην επόμενη Βουλή, ο ΛΑ.Ο.Σ. θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους στόχους του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής καθώς και τις βασικές μεταρρυθμιστικές πολιτικές αυτού του προγράμματος.”

Κοινώς, μια υπογραφάρα σε μέγεθος άρθρου! Οπότε, όπως προείπαμε, δύο οι πιθανότητες σχετικώς με αυτούς που τον ακούνε. Ή εθελοτυφλούν στα προφανή ψεύδη ελπίζοντας σε ευόδωση των δικών τους στενών ιδιωτικών συμφερόντων, είτε συνεχίζουν τις “βόλτες” στα βοσκοτόπια του τηλεπροέδρου. Είπε όμως και άλλα ο τηλεπρόεδρος στην κοπή της πίτας:

«Δεν είμαστε εμείς αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που έριξαν την χώρα στον Καιάδα. Είμαστε όμως αυτοί που ήρθαν εθελοντές για να σώσουν την πατρίδα. Και θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να την σώσουμε. Δεν θα υποστείλουμε την σημαία».

Είναι προφανές, συνεπώς, πως στον αγώνα του ο τηλεπρόεδρος για να σώσει το τηλεκόμμα από την κατρακύλα, ξέχασε ακόμα και ότι ψήφισε το Μνημόνιο!

xagr.net

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *