Μήνυμα Καραμανλή σε επικριτές


Ελλης Tριανταφυλλου – Γιωργου Π. Τερζη

«Παρών» δηλώνει το περιβάλλον του τέως πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή -ο οποίος πάντως επιμένει στη σιωπή- σε μια συγκυρία κατά την οποία η οικονομική πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης αλλά και η διερεύνηση υποθέσεων με σκιά σκανδάλων (Siemens, Βατοπέδι κ.ά.) παραμένουν στο επίκεντρο της επικαιρότητας και της πολιτικής αντιπαράθεσης.
Επιδίωξη των συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού είναι να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή στήριξη τόσο στα πεπραγμένα της γαλάζιας διακυβέρνησης στην οικονομία, κάτι που παρέχει ο κ. Σαμαράς διακρίνοντας το πρόβλημα ελλείμματος και χρέους από το πρόβλημα δανεισμού που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα, όσο και σε «δύσκολες» υποθέσεις όπως τα, εντός ή εκτός εισαγωγικών, σκάνδαλα.
Ο στενός συνεργάτης του τέως πρωθυπουργού κ. Ευ. Αντώναρος έστειλε …

… χθες μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες, υποστηρίζοντας ότι η κριτική, επί προσωπικού, που ασκείται στον πρώην πρωθυπουργό «δεν είναι έντιμη». «Αλίμονο αν η πολιτική κριτική ή η κριτική προς πολιτικά πρόσωπα ξεπέφτει σε απαράδεκτο και προσωπικό επίπεδο», υπογράμμισε ο κ. Αντώναρος (Κανάλι 1), διαψεύδοντας κάθε σενάριο -ενδεχομένως και σκόπιμο- παραίτησης του κ. Καραμανλή από το βουλευτικό αξίωμα. Ο κ. Αντώναρος, όπως άλλωστε και ο κ. Πρ. Παυλόπουλος από τον ίδιο σταθμό, άσκησαν σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην οικονομία, επιμένοντας ότι οι θέσεις που διατύπωσε ο κ. Καραμανλής προεκλογικά δικαιώθηκαν.

Στο παρασκήνιο, συνομιλητές του κ. Καραμανλή διατυπώνουν έντονο προβληματισμό για τις εξελίξεις στις εξεταστικές επιτροπές για το Βατοπέδι και τη Siemens. Θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί, ακόμη και χωρίς στοιχεία, να στοχοποιήσει την προηγούμενη κυβέρνηση και προτείνουν μέχρι και αποχώρηση των βουλευτών της Ν.Δ. από την επιτροπή για το Βατοπέδι. Σε ένα παράλληλο άξονα, χωρίς όμως οποιαδήποτε επαφή με το επιτελείο Καραμανλή, κινούνται στελέχη που κόπηκαν από τα ψηφοδέλτια. Ο κ. Πέτρος Δούκας σημείωσε χθες (9,84) ότι η αναφορά του κ. Σαμαρά σε «βαρίδια» δεν τον αφορά και υπαινικτικά σημείωσε πως «το ποιος είναι και το τι σημαίνει βαρίδι είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, όταν αρχίσουμε τις προσωποποιήσεις θα τα πούμε πολύ πολύ αναλυτικά». Ο νυν βουλευτής κ. Αλέκος Κοντός σημείωσε στη ΝΕΤ ότι η μεγαλύτερη αυτοκάθαρση του κόμματος είναι αυτή που πραγματοποίησε ο Κώστας Καραμανλής (σ.σ. με τον αποκλεισμό στελεχών από τα ψηφοδέλτια).

Στο πεδίο της οικονομίας επιβεβαιώθηκε και χθες η διαφορά αντίληψης μεταξύ του κ. Σαμαρά και της κ. Μπακογιάννη σχετικά με την πιθανή, πια, προσφυγή της χώρας μας στον μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε και του ΔΝΤ. Μιλώντας χθες στο MEGA, η πρώην υπουργός επανέλαβε ότι «υπάρχουν δύο επιλογές, η μία να δανειστούμε με υψηλά επιτόκια και οι θυσίες όλων των Ελλήνων να πάνε στον Καιάδα, και η άλλη να κάνουμε χρήση του μηχανισμού ευρωπαϊκής στήριξης». Λίγο αργότερα, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Π. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε πως «εκείνοι που βλέπουν το ΔΝΤ. ως εναλλακτικό μηχανισμό άντλησης φθηνού δανεισμού, είναι εκτός πραγματικότητας», σπεύδοντας πάντως να διευκρινίσει ότι δεν απευθύνεται στην κ. Μπακογιάννη.

Εξάλλου, η σημερινή παρουσία του κ. Σαμαρά στο Δημαρχείο της Αθήνας σε εκδήλωση για την επανέκδοση των ποιημάτων του Αλέκου Παναγούλη, ερμηνεύτηκε ως απόφαση του προέδρου της Ν.Δ. να δώσει εκ νέου το χρίσμα στο Νικ. Κακλαμάνη. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, διαψεύδονταν πλήρως από το επιτελείο του κ. Σαμαρά.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *