Νεκρή πόλη η Νέα Υόρκη για χάρη της Σάντι!

Έρημη πόλη θυμίζει η Νέα Υόρκη ενόψει του «χτυπήματος» του τυφώνα Σάντι: πάνω από 375.000 κάτοικοι διατάχθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, υπηρεσίες και καταστήματα έκλεισαν, ενώ αεροπλάνα…
καθηλώνονται στο έδαφος και μέσα μαζικής μεταφοράς τραβάνε χειρόφρενο.

a.jpg

Ο τυφώνας αναμένεται να πλήξει την ανατολική ακτή της μεγαλούπολης τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας), με βροχές και ανέμους με ταχύτητα πάνω από 120 χιλιόμετρα την ώρα. Μάλιστα, οι επιστήμονες κάνουν λόγο για «καταιγίδα Φρανκεστάιν», καθώς ο τροπικός κυκλώνας θα συναντηθεί με μια χειμερινή θύελλα από τα βόρεια, δημιουργώντας ακραία καιρικά φαινόμενα.

Πολλοί από την πόλη των 8 εκατομμυρίων κατοίκων που, όπως λέγεται, «ποτέ δεν κοιμάται», κλείδωσαν τα σπίτια τους, έσπευσαν για προμήθειες και κατευθύνθηκαν σε ασφαλέστερες τοποθεσίες.

Πάρκα, παιδικές χαρές, υπηρεσίες, σχολεία, καταστήματα, αλλά ακόμα και… πλαζ έκλεισαν, ενώ τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα σταματήσουν και θα βγουν ξανά στους δρόμους μετά το πέρασμα της Σάντι.

Η έλευση του τυφώνα -ο οποίος την περασμένη εβδομάδα άφησε πίσω του 60 νεκρούς στην Καραϊβική- προκαλεί χάος και στις πτήσεις καθώς εκατοντάδες αεροπλάνα παραμένουν καθηλωμένα, ενώ ούτε η προεκλογική εκστρατεία δεν γλίτωσε, καθώς οι υποψήφιοι πρόεδροι ακυρώνουν περιοδείες και ομιλίες τους.

«Ο τυφώνας Σάντι είναι μια σοβαρή και μεγάλη καταιγίδα», δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα και κάλεσε τους κατοίκους να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τις εντολές του κράτους και των τοπικών αξιωματούχων για να προστατευτούν.

Από την επικείμενη έλευση του τυφώνα δεν γλίτωσε ούτε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, καθώς η έδρα του θα μείνει κλειστή μέχρι το πέρασμα της καταιγίδας, με αποτέλεσμα όλες οι σύνοδοι να ακυρωθούν…

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *