Οι άνδρες που γίνονται γονείς ζουν περισσότερο

Αμερικανοί επιστήμονες λένε ότι μια δεκαετής έρευνα έδειξε πως άνδρες πάνω από 50 χωρίς παιδιά έχουν πιθανότητα κατά 17% μεγαλύτερη να πεθάνουν από αγγειοκαρδιακή ασθένεια σε σύγκριση με άνδρες που έχουν ένα, ή περισσότερα παιδιά.

Η έρευνα, που έγινε υπό την αιγίδα της Αμερικανικής Ένωσης Συνταξιούχων, εξέτασε αν η αντρική γονιμότητα και….
αναπαραγωγική υγεία μπορεί να λειτουργήσουν σαν ενδείξεις για την μελλοντική υγεία του ατόμου, λαμβάνοντας υπόψη ότι το ένα τρίτο της ανδρικής γενετικής υπόστασης συνδέεται με την αναπαραγωγή.

Η έρευνα παρακολούθησε πάνω από 135.000 παντρεμένους άνδρες στις ΗΠΑ από το 1995 μέχρι το 2005 και είναι η μεγαλύτερη του είδους της που έχει γίνει ποτέ.

Οι επιστήμονες λένε ότι τα αποτελέσματα αφήνουν να διαφανεί ότι η ανδρική στειρότητα μπορεί να αποτελεί παράγοντα κινδύνου για την εμφάνιση καρδιακών παθήσεων.
Όμως τα αποτελέσματα δεν δείχνουν καμία διαφορά στο ποσοστό θνησιμότητας μεταξύ ανδρών με παιδιά και ατέκνων. Τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης αποτελούν γνωστό παράγοντα κινδύνου για καρδιακά νοσήματα και επίσης μπορεί να συντείνουν στην ανδρική στειρότητα.

Επιστήμονες της μελέτης αναφέρουν ότι είναι επίσης πιθανό τα παιδιά να παρακινούν ορισμένους άνδρες στην υιοθέτηση πιο υγιεινής συμπεριφοράς, που μπορεί να επιμηκύνει τη ζωή τους.

Tear.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *