Ο διεθνής Τύπος για την έξοδο στις αγορές

Η επιστροφή της Ελλάδα στις αγορές βρίσκεται στο επίκεντρο σχολίων και αναλύσεων στα διεθνή μέσα ενημέρωσης…
Με άρθρο υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα επιστρέφει στις αγορές με 5ετή ομόλογα» το BBC κάνει εκτενή αναφορά στην έξοδο της χώρας μας στις αγορές για πρώτη φορά μετά το μνημόνιο.

Οι Financial Times με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα εκδίδει 5ετή ομόλογα» επισημαίνει τις οικονομικές και πολιτικές μεταρρυθμίσεις που υλοποίησε η χώρα μας έτσι ώστε να καταφέρει την έξοδό της στις αγορές ομολόγων.

«Η Ελλάδα βάζει τέλος στην εξορία της από τις αγορές» τονίζει το πρακτορείο Reuters στην ιστοσελίδα του. Ο αρθρογράφος σημειώνει ότι: «Η Αθήνα προσπαθεί να δώσει ένα δυνατό πολιτικό σήμα προς το εξωτερικό». Ωστόσο, τονίζει την κοινωνική ανισότητα και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας στη χώρα.

Με άρθρο υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα επιστρέφει στις αγορές και προσελκύει τους επενδυτές» ο Guardianσημειώνει την μεγάλη μεγάλη αποδοχή της χώρας μας από τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Η Le Monde αναφέρει ότι «η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές είναι μια επιχείρηση πολύ πολιτική». Ο ορθογράφος τονίζει τις ευνοϊκές συνθήκες που θα υπάρχουν από εδώ και πέρα για την χώρα μας.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *