Έτσι για να θυμόμαστε !!! ποιοι μας κυβερνούν

Σήμερα κόπτονται όλοι στην κυβέρνηση για τις αποκρατικοποιήσεις ας θυμηθούμε τι έλεγαν οι σημερινοί κυβερνώντες για την μετοχοποίηση του ΟΤΕ για το δήθεν «σκάνδαλο» της κυβέρνησης ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ. θαυμάστετους !!!

Παραθέτουμε επίσημα στοιχεία από το….
πόρταλ του ΠΑΣΟΚ…..

“Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, κατέθεσε σήμερα, στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού, στη Βουλή, Επίκαιρη Ερώτηση, για την εκποίηση του ΟΤΕ.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης:

Ο ΟΤΕ αποτελεί την πιο διεθνοποιημένη, στρατηγικού χαρακτήρα κερδοφόρο επιχείρηση της Ελλάδας με έντονη δραστηριοποίηση και επενδύσεις σε τεχνολογίες αιχμής στην Πληροφορική και τις Επικοινωνίες, σημαντική παρουσία και πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά τηλεπικοινωνιών της ΝΑ Ευρώπης, ακίνητη περιουσία και υποδομές που ξεπερνούν τα 20 δις ευρώ.

Η Κυβέρνηση, αφού πρώτα προχώρησε σε μια σειρά ενεργειών που υποβάθμισαν τον ΟΤΕ, επέλεξε το Δεκέμβριο του 2006, να καταργήσει τις ρυθμίσεις που διασφάλιζαν το δημόσιο έλεγχο και προέβλεπαν αφενός ότι το Δημόσιο ΔΕΝ επιτρέπεται να κατέχει ποσοστό μικρότερο από το 1/3 του μετοχικού του κεφαλαίου του ΟΤΕ (Ν. 2843/00) και αφετέρου ότι ιδιώτης επενδυτής με ποσοστό μεγαλύτερο του 5% ΔΕΝ έχει δικαίωμα παράστασης και ψήφου στη γενική συνέλευση πέραν του 5% (Ν. 2257/94). Στη συνέχεια μείωσε ακόμα περισσότερο το ποσοστό συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ καθιστώντας τον εύκολο στόχο για κάθε επίδοξο επενδυτή.

Η Κυβέρνηση προχωρά κατά παρέκκλιση των διαδικασιών αποκρατικοποίησης με αδιαφανείς διαδικασίες στην εκχώρηση της διοίκησης του ΟΤΕ στην DT, μέσω της διαμεσολάβησης ιδιώτη επενδυτή, αναλαμβάνοντας το ρόλο του εγγυητή του υπερτιμήματος που αυτός καρπώνεται από τη διαδικασία.

Η Κυβέρνηση εκποιεί τον ΟΤΕ και παραδίδει τη διοίκηση του Οργανισμού έναντι πινακίου φακής σε μια ξένη, ουσιαστικά κρατική, τηλεπικοινωνιακή επιχείρηση, χωρίς να εξηγεί ούτε τους λόγους, ούτε τα πιθανά οφέλη για τον ΟΤΕ, για τους καταναλωτές, και για την ελληνική οικονομία.

Συνέντευξη Τύπου για το σκάνδαλο του ΟΤΕ έδωσαν σήμερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής, η πολιτική εκπρόσωπος για θέματα Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, ο πολιτικός εκπρόσωπος για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών, Νίκος Σηφουνάκης, ο εισηγητής ΚΤΕ Μεταφορών, Χάρης Τσιόκας, και ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Εμείς έχουμε πει πολύ καθαρά τον στόχο μας, που είναι ότι θέλουμε να επανέλθει ο δημόσιος έλεγχος στον ΟΤΕ. Έχουμε πει εξίσου καθαρά ότι αυτό εξαρτάται από μία σειρά από πράγματα. Εξαρτάται, πρώτον, από τη συμφωνία την οποία θα βρούμε, γι´ αυτό και ζητάμε τη συμφωνία. Διότι αυτό που έχουμε ακούσει αυτή τη στιγμή είναι εξαιρετικά λεπτομερείς όρους, για το πώς και σε ποια τιμή και πότε το Δημόσιο θα πουλήσει περαιτέρω αλλά δεν γνωρίζουμε απολύτως τίποτε εάν υπάρχουν δρακόντειοι όροι, που να απαγορεύουν στο Δημόσιο, αν θέλει, να αυξήσει το μετοχικό του κεφάλαιο στον ΟΤΕ.

Άρα, πρώτον, εξαρτάται τι συμφωνία θα έχουμε. Δεύτερον, εξαρτάται από τι ποσοστό θα βρούμε στον ΟΤΕ. Είναι προφανές ότι είναι διαφορετικό να βρεις έναν ΟΤΕ με το Δημόσιο στο 25%, και να βρεις έναν ΟΤΕ με το Δημόσιο στο 5%. Στη δεύτερη περίπτωση, τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα απ’ ό,τι στην πρώτη.

Και το τρίτο, είπαμε ότι εξαρτάται από την κατάσταση που θα βρούμε στις τηλεπικοινωνίες και στην αγορά, όταν έρθει η στιγμή και είμαστε κυβέρνηση, και θελήσουμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα, με το οποίο θα μας έχουν εκλέξει οι πολίτες. Να τελειώσω απαντώντας σε ένα μονάχα ζήτημα. Το υπερτίμημα το οποίο πλήρωσε η Deutsche Telekom, για να αγοράσει από το Ελληνικό Δημόσιο τον ΟΤΕ, είναι 145.000.000 ευρώ. Εμείς θα ήμασταν πρόθυμοι να δώσουμε 145.000.000 ευρώ, για να πάρουμε πίσω τη Διοίκηση.”

Η κυβέρνηση ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ μετοχοποίησε τον ΟΤΕ με τιμή/μετοχή πάνω απο 27 ευρω.

Ο Παπανδρέου και η κομπανία του σε τι τιμή θα πουλήσουν το νέο πακέτο μετοχών του ΟΤΕ?

Ο Παπακωνσταντίνου θέλει ακόμα να επανέλθει ο δημόσιος έλεγχος στον ΟΤΕ, όπως μας έλεγε προεκλογικά?

Είναι ακόμα πρόθυμοι να δώσουν 145.000.000 ευρώ, για να πάρουν πίσω τη Διοίκηση?

Ας το καταλάβουν ο ελληνικός λαός τους έχει πάρει είδηση, ας πουν έστω και μια φορά την αλήθεια στο λαό.

http://armageddon-news.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *