Κλειστό το κέντρο λόγω συγκεντρώσεων


Με τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ομόνοιας ξεκίνησαν οι συγκεντρώσεις στην Αθήνα στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα τα οποία πλήττουν το εισόδημα και τα κεκτημένα δεκαετιών των εργαζομένων στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, των συνταξιούχων και των ανέργων.

Την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη….

οι διαδηλώσεις σε Αθήνα και όλες τις μεγάλες πόλεις, στη Θεσσαλονίκη επικρατεί αναστάτωση μετά από τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο λιμάνι, το οποίο και εκκενώθηκε. Το λιμάνι βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την πλατεία Αριστοτέλους που έχει πλημμυρίσει από κόσμο λόγω των συγκεντρώσεων.

Περίπου 1.200 αστυνομικοί απ’ όλες τις υπηρεσίες βρίσκονται επί ποδός για τις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Ήδη, αστυνομικοί της ομάδας Δίας έχουν προχωρήσει σε προσαγωγές στην περιοχή των Εξαρχείων, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται στην Ομόνοια

Η Αθήνα βρίσκεται στο επίκεντρο των απεργιακών συγκεντρώσεων, με το ΠΑΜΕ να ρίχνεται πρώτο στον χορό των κινητοποιήσεων. H Ομόνοια έχει πλημμυρίσει από κόσμο που κρατάει πανό και φωνάζει συνθήματα κατά των μέτρων της κυβέρνησης. Η συγκέντρωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 10:40. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει πορεία προς το Σύνταγμα.

«Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, σημασία έχει να μετατραπεί σε ορμητικό χείμαρρο. Να βγάλουμε από τη μέση όλα τα φράγματα, όλα τα αναχώματα που δυσκολεύουν να περάσει ο λαός στο δρόμο της κοινωνικής ευημερίας», δήλωσε λίγο πριν την έναρξη της συγκέντρωσης η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια

Σιγά σιγά αρχίζουν να συγκεντρώνονται οι διαδηλωτές και στο Πεδίο του Άρεως, όπου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική συγκέντρωση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στην κινητοποίηση θα συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όλες οι πορείες θα καταλήξουν στην πλατεία Συντάγματος, έξω από τη Βουλή.

Η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας σταδιακά διακόπτεται, προκειμένου να ξεκινήσουν οι συγκεντρώσεις.

Πέντε συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούνται πέντε ξεχωριστές απεργιακές συγκεντρώσεις. Αυτή την ώρα ξεκινούν οι συγκεντρώσεις της Πανελλήνιας Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης στα γραφεία του ΟΑΕΕ, η συγκέντρωση φοιτητών στην πλατεία Χημείου, του ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους και της ΕΔΟΘ-ΕΚΘ στο Εργατικό Κέντρο. Λίγο αργότερα θα ξεκινήσει η συγκέντρωση αριστερών σχημάτων στην Καμάρα.

www.zougla.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *