Απολύσεων…προτεραιότητες

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΕΠΙΜΕΝΕΙ η Τρόικα κι ίσως κάτι ξέρει. Το ξέρουμε κι εμείς και αντιδρούμε (καλά κάνουμε), αλλά δεν κάναμε καλά όταν κόμματα και λαός πιέζαμε για διορισμούς κι αυτοί διόριζαν με τη σέσουλα. Για να καταντήσει το δημόσιο κάτι σαν ίδρυμα και άσυλο. Εκεί οι εργαζόμενοι και «εργαζόμενοι», θέσεις και πόστα για λουφαδόρους και αργόμισθους, για επιδοτούμενους λόγω «έγκαιρης προσέλευσης» και πολυβυσματούχους, για πολυθεσίτες και πολυμισθίτες, αποσπασμένους σε γραφεία για λόγους…υγείας(;) και….
άλλους, βέβαια, μόνιμα απόντες, γιατί δεν έφταναν οι καρέκλες (στα γραφεία).

ΕΙΝΑΙ σκληρό να χάνεις τη δουλειά σου όποιος κι αν είσαι, αλλά σκληρότερο είναι να γκρεμίζεται η Ελλάδα με το υδροκέφαλο δημόσιό της που εξέθρεψε (και) τους παραπάνω. Κι αν είναι αδήριτη ανάγκη και οι απολύσεις εκ των «ων ουκ άνευ» για τους ανάλγητους εκβιαστές της Τρόικα, έχουμε κι εμείς την πρότασή μας. Για τις προτεραιότητες που αποκαθιστούν το δίκαιο και δικαιώνουν, μερικώς, τον ιδιωτικό τομέα (όχι αγγελικά πλασμένο) που «τρέφει» τον δημόσιο (υδροκέφαλο και ανελέητα αναποτελεσματικό).

1. ΞΕΚΙΝΑΣ απ’ τους «εργαζόμενους» της Βουλής, διακομματικά (υπο)στηριζόμενους και διορισμένους απ’ το παράθυρο. Αν τα κόμματα νοιάζονται περισσότερο για την Ελλάδα και λιγότερο για τους 16/μισθίτες και το εφάπαξ τους, θα’ χαν κάνει την… αβαρία. Θα απέλυαν τους εκτός ΑΣΕΠ και τους υπεράριθμους. Θα’ χαν αποκαταστήσει το δίκαιο, θα’ χαν αναγνωρίσει το λάθος(;) τους.

2. ΚΑΝΕ τον κόπο να σταθείς για λίγο δίπλα σε υπαίθριες ομαδούλες «ρωσοπόντιων» που παίζουν το χαρτάκι (και το ντόμινό τους, τελευταία), αμέριμνοι, ράθυμα και…ομιλούντες. Ποια γλώσσα; Μήπως την ποντιακή, με στοιχεία αρχαιοελληνικής και ευθέως ελληνική; Όχι, φίλε μου. Οι περισσότεροι των φιλοξενουμένων μας μιλούν…βαθέως τουρκικά(!), όταν δεν μιλούν γνήσια γεωργιανά, ουκρανικά και ρωσικά.

Επειδή, λοιπόν, το ελληνικό δημόσιο παρέχει συντάξεις και άλλα προνόμια σε έλληνες και «έλληνες» χωρίς ένσημα από εργασία τους στην Ελλάδα του παρεξηγημένου και…τετράπαχου «Ξένιου Δία», συνεχίζεις τις «απολύσεις απ’ το δημόσιο» με τους παραπάνω. Θα δυσανασχετήσουν οι κ.κ. Μητσοτάκης, Σημίτης και Καραμανλής ως…εισαγωγείς, θα παραβούμε(;) διεθνείς συμφωνίες σε βάρος μας, αλλά εδώ που φτάσαμε και επικειμένης της «ασφυξίας»…

3. ΞΕΧΩΡΙΖΕΙΣ τα γαϊδουράγκαθα και τα δένεις μάτσο. Τις λέρες που πιάσαν’ δουλειά στο δημόσιο και το χρησιμοποίησαν για πλουτισμό και απάτες. Ακόμα συζητάμε για τελεσίδικα καταδικασμένους φακελάκηδες, μιζαδόρους και εκβιαστές; Θα’ πρεπε ήδη να βρίσκονται σπίτι τους, αλλά όχι μασουλώντας τον…ιδρώτα τους. Τα κλεμμένα στο (δημόσιο) τραπέζι.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *