Έκκληση για “απλή λύση” του Παλαιστινιακού από τον Ιρανό πρόεδρο

Μια απλή λύση προτείνει ο Ιρανός πρόεδρος, Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ, όσον αφορά τις συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ.

“Αν αυτοί που υποστηρίζουν το σιωνιστικό καθεστώς θέλουν να ρυθμιστεί το ζήτημα, η λύση είναι απλή. Ο καθένας πρέπει να επιστρέψει στο σπίτι του. Φτωχοί άνθρωποι οδηγήθηκαν στην….
Παλαιστίνη με μια υπόσχεση να εγγυάται την ασφάλεια και την εργασία, ενώ οι Παλαιστίνιοι έχουν μετατραπεί σε πρόσφυγες. Τώρα οι Παλαιστίνιοι πρέπει να επιστρέψουν στο σπίτι τους και οι άλλοι να επιστρέψουν εκεί από όπου μεταφέρθηκαν”, είπε ο Αχμαντινεζάντ την Κυριακή, ενώπιον μιας διεθνούς διάσκεψης στην Τεχεράνη, ενώ στον ΟΗΕ συζητείται το αίτημα ένταξης ενός κράτους της Παλαιστίνης.

Ο πνευματικός ηγέτης της Ισλαμικής Επανάστασης Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ είχε δηλώσει μια μέρα νωρίτερα στο ίδιο συνέδριο ότι ” κάθε σχέδιο που καταλήγει στη διαίρεση της Παλαιστίνης είναι απαράδεκτο. Κάθε σχέδιο που προβλέπει δύο κυβερνήσεις, είναι η αποδοχή μιας σιωνιστικής κυβέρνησης στη γη της Παλαιστίνης”, ενώ χαρακτήρισε εκ νέου το Ισραήλ “καρκίνωμα” και “μόνιμη απειλή” για την περιοχή, όπως κάνει πάντα σε κάθε παρέμβασή του για το θέμα αυτό.

Στη διεθνή διάσκεψη για την Παλαιστίνη, που άρχισε το Σάββατο στην Τεχεράνη, μετέχουν κοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες από είκοσι χώρες και παλαιστίνιοι ηγέτες όπως ο αρχηγός της ισλαμιστικής Χαμάς ο Χάλεντ Μεσάαλ και ο αρχηγός της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ, ο Ραμαντάν Αμπντάλα Σέλαχ.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *