ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα έχει περισσότερα από 3,000 νησιά, όμως μόνο τα 140 είναι κατοικημένα!

Οι Έλληνες λόγω της μεγάλης τους αγάπης προς τα αθλήματα, διεξήγαγαν ένα μεγάλο αθλητικό διαγωνισμό κάθε…
4 χρόνια στην Ολυμπία. Τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι αθλητές λάμβαναν μέρος σε τρέξιμο, πυγμαχία, αρματοδρομίες και σε άλλα αθλήματα, με στόχο να κερδίσουν το δάφνινο στεφάνι.
Το 508 π.Χ., η Αθήνα υιοθέτησε πρώτη το…

πολιτικό σύστημα της δημοκρατίας. Σύστημα που αφήνει τους ανθρώπους να αποφασίσουν ποια θα είναι η κυβέρνηση τους. Κι όμως, οι γυναίκες, οι σκλάβοι, οι ξένοι και οι άντρες κάτω των 18 ετών δεν είχαν δικαίωμα ψήφου.

Οι Έλληνες δημιούργησαν το μοντέρνο θέατρο και έπαιζαν παραστάσεις σε υπαίθρια θέατρα. Τα είδη ήταν τραγωδίες και κωμωδίες. Και στις δύο περιπτώσεις φορούσαν φωτεινές μάσκες, για να γίνονται εύκολα αντιληπτοί και από τους τελευταίους θεατές. Κάποια θέατρα είχαν χωρητικότητα ως και 20,000 άτομα.

Η παραγωγή του τυριού “φέτα” πηγαίνει πίσω 6000 χρόνια. Γι’ αυτό, έχει επίσημα αναγνωριστεί ως μοναδικό ελληνικό προϊόν και μόνο η Ελλάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει το όνομα.

Η Ελλάδα, αποτέλεσε την βάση για τους πιο μεγάλους εφευρέτες. Ο Αρχιμήδης, έκανε πολλές μαθηματικές και επιστημονικές ανακαλύψεις και επινόησε πολλά νέα όπλα και μηχανήματα. Ο μύθος λέει ότι έστησε καθρέφτες και έστρεψε την αντανάκλαση του ήλιου σε Ρωμαϊκά πλοία βάζοντας τους φωτιά. Ο Αρχιμήδης επίσης επινόησε την μαθηματική αναλογία Π.

Ο Παρθενώνας, ήταν ναός και ολοκληρώθηκε το 432 π.Χ.

Οι αρχαίοι Έλληνες, εφεύραν το πρώτο καπέλο, 2500 χρόνια πριν. Το “πέτασος”, είχε πλατύ γείσο και φοριόταν για ταξίδια, για να προστατεύει τον κομιστή από το καιρό.

Όταν οι Ρωμαίοι κατάκτησαν την Ελλάδα, οι Ολυμπιακοί Αγώνες σταμάτησαν για 1500 χρόνια, μέχρι την επαναφορά τους το 1896, όπου διεξήχθησαν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Ο Ιπποκράτης, ήταν ένας μεγάλος αρχαίος Έλληνας γιατρός. Οι γιατροί μέχρι σήμερα ορκίζονται στον όρκο του Ιπποκράτη να προστατεύουν την ανθρώπινη ζωή.

Η Νίκη, η θεά της νίκης επέβλεπε τους Ολυμπιακούς διαγωνισμούς.

Μια διάσημη ελληνική ιστορία / θρύλος είναι η πολιορκία της Τροίας. Ο πρίγκιπας Πάρης, έφυγε κρυφά με την σύζυγο του βασιλιά της Σπάρτης, την ωραία Ελένη, για την Τροία. Το γεγονός αυτό προκάλεσε τον Τρωϊκό Πόλεμο, που διήρκησε 10 χρόνια. Ο πόλεμος τελείωσε όταν Έλληνες πολεμιστές κρύφτηκαν μέσα σε ένα τεράστιο ξύλινο άλογο, τον Δούρειο Ίππο, που είχαν δώσει στους Τρώες σαν δώρο. Βγήκαν από το άλογο την νύχτα και άνοιξαν τις πύλες της πόλης, αφήνοντας τα υπόλοιπα στρατεύματα μέσα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *