“Λίγο κρασί, λίγο χημικό και το ζόρι μου

Με απεργίες και κινητοποιήσεις αφήσαμε την εβδομάδα που πέρασε και με καινούργια μνημόνια και καταστροφές μας βρίσκει η καινούργια. Κι αν μετά απ’ αυτό, μπορούμε να λέμε ότι ο τουρισμός μας δίνει ελπίδες, ζούμε σε άλλη χώρα. Μένει να βγούνε οι ταξιδιωτικές οδηγίες που θα προτείνουν στους φιλήσυχους πολίτες των άλλων χωρών να μην επισκέπτονται την Ελλάδα.

Εκτός βέβαια αν ποντάρουμε σ’ αυτό και…..
επενδύσουμε στον τουρισμό περιπέτειας. Λίγοι τρελοί υπάρχουν; Θα έρχονται να δοκιμάσουν τις αντοχές τους στον ψεκασμό με χημικά, στο τρέξιμο προς άγνωστη κατεύθυνση, στη ρίψη της μολότοφ, στην εκμάθηση συνθημάτων… Είναι πολλές οι δράσεις που προτείνονται για έναν ριψοκίνδυνο τουρίστα. Αρκεί να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία.

Αν πάλι δεν καταφέρουμε να προσελκύσουμε αυτήν την κατηγορία, δεν πειράζει. Θα κάνουμε εμείς τουρισμό στην Ελλάδα. Έχουμε βαρεθεί τα καλοκαίρια στη Μαγιόρκα, άλλωστε. Αλλά κι αυτό απαγορεύεται. Αυτοί που ορίζουν τη μοίρα του τόπου, καταργούν την εργατική εστία και το δικαίωμα αυτών που έχουν χαμηλά εισοδήματα να συμμετάσχουν σε προγράμματα σαν αυτό του κοινωνικού τουρισμού. Οι ίδιοι δεν έχουν τρόπο να διαμαρτυρηθούν, το κάνουν οι τουριστικοί φορείς και τα ξενοδοχεία που θα δούνε τα εισοδήματά τους να μειώνονται. Νομίζω ότι κανείς δεν τους ακούει.

Και όχι. Δεν πρέπει να κλείσουν μόνο τα -μικρά συνήθως- ξενοδοχεία. Να κλείσουν και οι οινοπαραγωγοί τα μαγαζιά τους. Γιατί το ΔΝΤ αποφάσισε να επιβληθεί ειδικός φόρος κατανάλωσης στα ελληνικά κρασιά. Πράγμα που για το μαζοχιστή τουρίστα που θέλει να γνωρίσει την περιπέτεια στη χώρα μας, θεωρείται ιδανικό. Να ζει ριψοκίνδυνα και να το μοσχοπληρώνει.

Αυτά, μαζί με την παράλληλη αποσύνθεση του πολιτισμού, μετά και την παραίτηση του ΔΣ του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, είναι ολοφάνερο ότι θα μας φέρουν στην πρώτη θέση των χωρών που θα αποφεύγονται από τους τουρίστες. «Η ανανέωση των μελών του Δ.Σ. του ΕΙΠ θα συμπέσει με τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου του Ιδρύματος στην προβολή του ελληνικού πολιτισμού, ο οποίος έχει ούτως ή άλλως από καιρό καταστεί αναγκαίος» είπε ο υπουργός. Εγώ λέω να κλείσει τελείως. Τώρα που θα γνωρίσουμε την περιπέτεια, με πολιτισμούς θα ασχολούμαστε;

Θα αναλάβουν οι Γερμανοί για όλα. Ήδη πάρθηκαν αποφάσεις στο Ελληνογερμανικό Φόρουμ για τον Τουρισμό, για τις κινήσεις και τις δράσεις που θα γίνουν από κοινού. Για όποιον δεν κατάλαβε, οι Γερμανοί είναι φίλοι μας και νοιάζονται για τον τουρισμό μας.

Τα καλά τα κρατάω για το τέλος. Απόκριες βρε! Πάμε να ξεχυθούμε στους δρόμους με κέφι και με μπρίο, να φάμε να πιούμε και να γλεντήσουμε στις εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων. Από τη μια θα καίγεται το κοψίδι στη σχάρα κι από την άλλη θα καίγεται το ιστορικό κτίριο του κέντρου, ο κινηματογράφος, το βιβλιοπωλείο… Από τη μια θα καίγεται το πελεκούδι κι από την άλλη η γούνα μας.

http://www.travelvoice.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *