Φ. Σαχινίδης: Τα κυβερνητικά μέτρα αρχίζουν και αποδίδουν


Τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση έχουν αρχίσει να αποδίδουν, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του πρώτου τετραμήνου για την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού του 2010. Ο υφυπουργός Οικονομικών, Φ. Σαχινίδης, παρουσιάζοντας τα στοιχεία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ανέφερε ότι στο πρώτο τετράμηνο το έλλειμμα του Προϋπολογισμού ήταν 6,2 δισ. ευρώ από 10,7 δισ. το 2009 (ποσοστό μείωσης 41,8% έναντι ετήσιου στόχου 35,1%). Όπως τόνισε, αυτό προέκυψε από την αύξηση των εσόδων κατά 10% και την μείωση των δαπανών κατά 8,7%.

Ο υφυπουργός Οικονομικών, ανακοίνωσε ότι το…
.

Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων είναι μειωμένο κατά 39,1%. Πρόσθεσε ακόμη ότι η στατιστική υπηρεσία της Ε.Ε. εκτιμά ότι το έλλειμμα του 2009 είναι 13,6% έναντι 12,7% αρχικής πρόβλεψης.

Αναφερόμενος στην προσφυγή της χώρας μας στον μηχανισμό στήριξης, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα σώθηκε από την χρεοκοπία, μάλιστα, όπως είπε, το μοντέλο της λύσης που δόθηκε για την Ελλάδα αποτέλεσε το πρότυπο κατά την πρόσφατη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλες και για τις άλλες χώρες.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *