ΑΣΦΥΚΤΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚ.ΒΟΥΛΗ

Μετα από την αποτυχία την διπλωματική και στρατηγική που υπέστη η Τουρκία με την συμφωνία που υπέγραψε το Ισραήλ με την Κύπρο για τις έρευνες πετρελαίων και την οποία η Αγκυρα χαρακτήρισαν “προκλητική”,η Τουρκική διπλωματία έχει ενεργοποιηθεί στον μέγιστο βαθμο με σκοπό να αποτρέψει ψήφισμα στην Αμερικάνικη βουλή των…..
αντιπροσώπων.
Οι πιεσεις που ασκεί στην αμερικανικη κυβέρνηση ειναι ασφυκτικές στα όρια του εκβιασμού γεγονός που δείχνει τον πανικό αλλά και την σημασία που αποδίδει σε ενα παρόμοιπ καταδικαστικό ψηφισμα της Αμερικάνικης βουλής για την γενοκτονία των Αρμενίων
Ο Υπουργός Εξωτερικών Ahmet Davutoğlu, δήλωσε πως εύχονται “να μην εγκριθεί το ψήφισμα που τάσσεται υπέρ των αρμενικών ισχυρισμών στην Αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων.
«Πιστεύουμε πως και οι Αμερικανοί ομόλογοι μας και οι αξιωματούχοι στην διοίκηση θα κάνουν επιμελώς τις δέουσες εργασίες. Διότι οι απαντήσεις που μας έχουν δώσει είναι σε αυτή την κατεύθυνση» σημείωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.
Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας απάντησε τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με το θέμα στη Βουλή.
Ο Davutoğlu αφού σημείωσε ότι ελπίζουν αυτή η πρωτοβουλία να μην πάει παραπέρα δήλωσε «είθε να μην εγκριθεί μια απόφαση στη Βουλή των Αντιπροσώπων η οποία θα επιβάλλει σε μια νέα δοκιμασία τις τουρκο-αμερικανικές σχέσεις».
Αφού τόνισε ότι οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Αμερικής είναι βαθιά ριζωμένες δήλωσε ότι στο μέλλον οι δυο χώρες θα έχουν ανάγκη από αλληλεγγύη σε όλους τους τομείς.
Ο Ahmet Davutoğlu, δήλωσε ότι και η επιστολή που έστειλες ο Πρωθυπουργός Erdoğan στον Αμερικανό Πρόεδρο Ομπάμα περιέχει μηνύματα προς σε αυτή την κατεύθυνση.

NEWSN.WORDPRESS.COM

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *