Γκρεμίζει τους Σοσιαλιστές

Φαίνεται ότι δύει το άστρο του Χοσέ Λουί Ροντρίγκες Θαπατέρο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε μεταξύ 4 έως 14 Οκτωβρίου από το Κέντρο Κοινωνιολογικών Ερευνών της Ισπανίας. Το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ισπανίας συγκεντρώνει το 34,3% των ερωτηθέντων και……
βρίσκεται πίσω 7,9% από το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόϊ το οποίο συγκεντρώνει 42,2%.

Η διαφορά των δύο αυξήθηκε κατά 1,6% σε σχέση με τη δημοσκόπηση του Αυγούστου, όπου και τότε η κεντροδεξιά προηγείτο του Σοσιαλιστικού Κόμματος κατά 6,3%. Το κλίμα σύμφωνα με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της μέτρησης δεν είναι αναστρέψιμο, αφού το 80% των Ισπανών δηλώνει απογοητευμένο από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Σημειωτέον, ότι η ανεργία στην Ισπανία είναι η μεγαλύτερη στην ευρωζώνη, ενώ τα μέτρα που έχουν πάρει οι σοσιαλιστές έχουν βυθίσει στην ύφεση την οικονομία.

Ο Μαριάνο Ραχόϊ, διάδοχος του Χοσέ Μαρία Αθνάρ στην ηγεσία της κεντροδεξιάς, θεωρείται κεντρώων αποκλίσεων πολιτικός, ενώ οι θέσεις του για μια Ευρώπη περισσότερο κοινωνική έχουν μειώσει την απήχηση του Θαπατέρο στους ψηφοφόρους που κινούνται στον ενδιάμεσο χώρο.

Home

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *