Οι (και) κυπριακές «επιδόσεις» του κυρίου Άλεξ…

… και η επιρροή του στον ΓΑΠ…

Με πολλές αναρτήσεις μας  σας έχουμε κατ’ επανάληψη ενημερώσει τόσο για τις πολυσχιδείς δραστηριότητες του κυρίου Άλεξ Ρόντου τόσο εντός όσο κι εκτός Ελλάδας, όσο και για το….
(συμπτωματικώς βεβαίως…) γεγονός, ότι οι επιδόσεις του αυτές συνέπιπταν με τις αμερικάνικες γεωστρατηγικές επιδιώξεις.

Η στενή του σχέση με τον Γιώργο Παπανδρέου (ναι, αυτόν ο οποίος τώρα κάνει ότι… δε γνώριζε, δεν ήξερε και εν τέλει τον αδειάζει προκειμένου να κερδίσει την πολιτική αθώωση για τα ανομήματά του…) προσέδιδε στο ρόλο του αυξημένη ισχύ, αφού ο ΓΑΠ έπαιζε πάντοτε κεντρικά στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, με σαφείς φυσικά αναφορές στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου…

Πέραν δηλαδή της χρηματοδότησης συγκεκριμένων ΜΚΟ με ρόλο αποσταθεροποιητικό κατά τα γούστα των αμερικάνων, το παιχνίδι ήταν πολύ πιο ενδιαφέρον.

Σας έχουμε ενημερώσει, για παράδειγμα, για το ρόλο ΓΑΠ και Ρόντου στην αποσταθεροποίηση στη Σερβία, στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, στην προώθηση της αμερικάνικης πολιτικής στα Βαλκάνια.

Αλλά βεβαίως και δεν περιορίζονταν εκεί οι επιδόσεις αυτού του φοβερού διδύμου…

Σήμερα θα σας αποκαλύψουμε ενδιαφέρον παρασκήνιο για τα βρώμικα παιχνίδια που παίχτηκαν το 2004 στην μαρτυρική Κύπρο, με μοναδικό στόχο να περάσει το αμερικανόπνευστο, διχοτομικό, επαίσχυντο σχέδιο Ανάν.

Τότε θεοί και δαίμονες (της… αμερικάνικης επιλογής) είχαν επιστρατευτεί με μοναδικό στόχο να αλλοιωθεί η πατριωτική βούληση του κυπριακού λαού και να γίνει εκβιαστικά αποδεκτό αυτό το έκτρωμα.

Τότε τον Κ. Σημίτη τον είχε διαδεχτεί στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος εξαρχής είχε ταχθεί υπέρ του σχεδίου Ανάν.

Τυχαίο;

Όταν επισκέφθηκε την Ελλάδα, λίγες βδομάδες πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα της 24ης Απρίλη του 2004, ο ιστορικός ηγέτης του κυπριακού ελληνισμού, ο πατριώτης Βάσος Λυσσαρίδης, γνώριζε τις απόψεις του ΓΑΠ.

Ήταν θλιμμένος γι’ αυτό. Άλλωστε τον γιό του παντοτινού φίλου του, του αγαπημένου του Αντρέα Παπανδρέου (ήταν ο τελευταίος εκτός Ελλάδας πολιτικός που είχε συναντηθεί μαζί του πριν το θάνατό του ο Αντρέας) τον αγαπούσε αν κι έβλεπε ότι βάδιζε σε εντελώς διαφορετικούς δρόμους απ’ αυτούς του πατέρα του, ειδικά στα εθνικά θέματα.

Όταν συναντήθηκε με τον Γιώργο του είπε:

–          Γνωρίζω τις απόψεις σου. Αν και διαφωνώ βαθύτατα, τις σέβομαι. Θέλω όμως να σε παρακαλέσω ένα μόνο: Να μην τοποθετηθείς δημόσια ΠΡΙΝ τοποθετηθεί ο Τάσσος Παπαδόπουλος…

Ο ΓΑΠ του απάντησε, ότι βεβαίως και δεν θα τοποθετηθεί δημόσια πριν τον Πρόεδρο της Κύπρου.

Και έκανε ακριβώς το αντίθετο!

Τοποθετήθηκε δημόσια υπέρ του ΝΑΙ μια μέρα πριν κάνει ο Τάσσος το διάγγελμά του, γεγονός που εξόργισε τόσο τον Β. Λυσσαρίδη, ώστε να λέει σε φίλους του ότι «όταν πεθάνω και συναντήσω εκεί ψηλά το φίλο μου τον Αντρέα θα του πω γι’ αυτό που έκανε ο γιός του και για το οποίο πρέπει να ντρέπεται»!

Όσοι γνώριζαν τότε κι έψαξαν το όλο θέμα τι ανακάλυψαν;

Ότι αυτή η απρέπεια του ΓΑΠ έγινε σε συμφωνία με τον Άλεξ!

Δηλαδή ο πιο στενός συνεργάτης του, ο πλέον έμπιστός του, ήταν αυτός που τον έπεισε να αθετήσει τελικά την υπόσχεση που είχε δώσει στο Β. Λυσσαρίδη…

Την ίδια ώρα που ο Κώστας Καραμανλής κρατούσε μια πατριωτική στάση έναντι του διχοτομικού σχεδίου Ανάν και με τον τρόπο του στήριζε τον Τάσσο Παπαδόπουλο αγνοώντας και τις ιταμές απαιτήσεις των αμερικάνων να τον πιέσει και να βοηθήσει, ώστε το σχέδιο να περάσει!

Όπως πίεζαν και αλυχτούσαν τα απορρίμματα της «ενημέρωσης» εν Ελλάδι και Κύπρω, αφού και τα (αμερικάνικα) λεφτά ήταν πολλά κι έρρεαν άφθονα, όπως έχει αποκαλύψει κι ο –πραγματικά- έγκυρος και πατριώτης δημοσιογράφος Μιχ. Ιγνατίου!

Τελικά βέβαια το έκτρωμα Ανάν απορρίφθηκε με το περήφανο, συντριπτικό 76% του κυπριακού ελληνισμού…

Υ.Γ.: Θα ξαναρωτήσουμε: Έχουν ερευνηθεί οι αποκαλύψεις του περιοδικού «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», σύμφωνα με τις οποίες ο κύριος Άλεξ είχε μάθει για τα αμερικάνικα σχέδια ακόμα και δολοφονίας του Κ. Καραμανλή;

http://olympia.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *