Ο Βενιζέλος προχωρά σε εκκαθαρίσεις στελεχών στο ΠΑΣΟΚ – Έδιωξε απο την ΚΕ Κακλαμάνη και άλλους «ανεπιθύμητους»

Μπορεί να ειναι, όπως λέει, υπ’ ατμόν απο την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, καθώς εχει ξεκινήσει τις διαδικασίες εκλογής νέου αρχηγού – για τον Μάιο – ωστόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος προχωρά
σε εκκαθαρίσεις στελεχών και μάλιστα ιστορικών.

Εντελως αιφνιδιαστικά ο κ. Βενιζέλος αφαίρεσε, μετά τις εκλογές, απο τη λιστα της κεντρικης πολιτικής επιτροπης του κόμματος έξι στελέχη: Τους Απόστολο Κακλαμάνη, Μανώλη Όθωνα, Χάρη Τσιόκα, Κώστα Τριαντάφυλλο, Παύλο Γερουλάνο και Ντίνα Λάζαρη. Οι δυο τελευταίοι, που είχαν εκλεγεί με σταυροδοσία στο συνεδριο του 2013, διαμαρτυρήθηκαν έντονα με αποτελεσμα να επανέλθουν.

Οι υπόλοιποι τέσσερις, όμως, παραμένουν εκτός για άγνωστο λόγο, αν και κάποιοι εκτιμούν οτι ο κ. Βενιζέλος, θελει να εκκαθαρίσει το ηγετικό όργανο του Κινήματος, απο στελέχη των οποίων οι απόψεις κινούνται ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και το κόμμα του Γιώργου Παπανδρεου (για τις περιπτώσεις Κακλαμάνη, Τριαντάφυλλου), από στενούς πολιτικούς φίλους της Φώφης Γεννηματά (ο κ. Όθωνας θεωρείται ο οργανωτικός της σύμβουλος) ή από παράγοντες που φλερτάρουν με την ιδέα στρατηγικής σύμπλευσης με την αριστερα και τον ΣΥΡΙΖΑ (Τσιόκας).

Σημειωτέον οτι και οι τέσσερις συμμετείχαν εξ οφίτσιο στην κεντρική επιτροπή ως βουλευτες τότε (το 2013) ή πρώην βουλευτες, που είχαν εκλεγεί στις εκλογές του Μαΐου 2012, αλλά δεν τα είχαν καταφέρει τον Ιούνιο. Ο αποκλεισμός πάντως απο τη σημερινή κεντρική επιτροπή δεν ίσχυσε για όλους τους πρώην βουλευτές. Δεν υπήρξε δηλαδη η εφαρμογή ενός γενικού κανόνα για πρώην βουλευτες, παρά μόνον επιλεκτικά «χτυπήματα», με αυτές τις καθαιρέσεις.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *