Λουκέτο στο διαδικτυακό πόκερ

Ήρθε ο καιρός να αποκαλυφθεί η αλήθεια και για τον online τζόγο αρχής γενομένης από τις ΗΠΑ. Κατηγορίες για τραπεζική απάτη, ξέπλυμα χρήματος και παράνομο στοιχηματισμό, εξήγγειλαν οι ομοσπονδιακές αρχές της Νέας Υόρκης κατά των ιδρυτών αλλά και των εμφανιζόμενων ως υπευθύνων των τριών μεγαλύτερων διαδικτυακών εταιρειών πόκερ, δηλαδή των….
εταιρειών PokerStars, Full Tilt Poker και Absolute Poker.

Από το 2009 και μετά οι τράπεζες στις ΗΠΑ είχαν αρχίσει να εντοπίζουν και να κλείνουν λογαριασμούς που συνδέονταν με online poker. Όμως δυο τουλάχιστον εταιρίες online τζόγου είχαν προσεγγίσει μικτότερες τράπεζες που αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα και τους είχαν υποσχεθεί σημαντικές επενδύσεις με αντάλλαγμα την χρήση λογαριασμών για τζόγο.

Συνολικά 11 άτομα βρίσκονται αντιμέτωπα με την αμερικανική δικαιοσύνη, ενώ ήδη οι αρχές έχουν μπλοκάρει 76 τραπεζικούς λογαριασμούς σε 14 χώρες κι έχουν κατασχέσει και «κατεβάσει» 5 internet domain ονόματα που χρησιμοποιούνταν για τη διεξαγωγή των παιχνιδιών. Από τα 11 άτομα που κατηγορούνται δυο έχουν ήδη συλληφθεί ενώ οι υπόλοιποι ήταν εκτός ΗΠΑ και καταζητούνται.

Οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές «ψάχνουν» τις κινήσεις των λογαριασμών για να εξακριβώσουν την προέλευση αλλά και τον τελικό προορισμό κεφαλαίων άνω των 3 δις δολαρίων που έχουν διακινηθεί από τα sites των συγκεκριμένων εταιρειών.

Αδιευκρίνιστο παραμένει τι θα συμβεί με τους λογαριασμούς των ενεργών παικτών/χρηστών των συγκεκριμένων sites, πρόβλημα που ίσως και να αποδειχθεί πολύ μεγαλύτερο απ’ όσο υπολογίζουν οι αρχές μιας και σύμφωνα με τα τελευταία (περυσινά) στοιχεία πάνω από 15 εκατομμύρια Αμερικανοί και τουλάχιστον άλλοι τόσοι διεθνώς έχουν ή είχαν στο παρελθόν «λογαριασμό» σε κάποια από τις 3 συγκεκριμένες εταιρείες.

Poor Journalisto

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *