ΟΙ ΠΟΡΝΕΣ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ Μ.Μ.Ε

Με όρους μπαράζ ο αστικός Τύπος προσπαθεί να ενοχοποιήσει την εργατική τάξη για την καπιταλιστική κρίση.

Με ένα κάρο σοφιστείες προσπαθούν να κάνουν τον εργάτη να νιώθει ένοχος μην και τυχόν χάσει από τον ανταγωνιστή του ο τάδε τραπεζίτης. Να βλέπει σαν αντίπαλο τον άλλο εργάτη, αυτόν που επιμένει πως την κρίση πρέπει να την …..
πληρώσουν οι καπιταλιστές.
Επειδή κανένας εργάτης δε βάζει μόνος του το κεφάλι στον ντορβά, ο αστικός Τύπος εκβιάζει ανοιχτά, παρουσιάζοντας το πρόβλημα των καπιταλιστών σαν πρόβλημα των εργατών, μιλάει για την επιβίωση της χώρας, όταν πρόκειται μόνο για την κερδοφορία των καπιταλιστών.
Παρουσιάζουν τον ανταγωνισμό των καπιταλιστών,
για το ποιος θα χαθεί μέσα στη δίνη της κρίσης, σαν πρόβλημα που προέρχεται από τους μισθούς και τα δικαιώματα. Ενώ γνωρίζουν πως είναι η αναγκαστικά ανισόμετρη ανάπτυξη του καπιταλισμού που κάνει ορισμένους από τους καπιταλιστές περιττούς.
Διαστρέφουν την αλήθεια, όταν μιλάνε για ανισότητα ανάμεσα σ’ αυτόν που έχει δουλειά κι αυτόν που δεν έχει, όταν η μόνη ανισότητα είναι αυτή ανάμεσα στους καπιταλιστές και τους εργάτες.
Προκαλούν όταν ταυτίζουν την καπιταλιστική οικονομία με το άδειο τραπέζι του εργάτη και αξιώνουν «όλα τα κεφάλια μέσα», για να κερδίσει περισσότερα ο καπιταλιστής.

http://tasosnastos.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

3 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΟΧΙ ΑΙΣΧΡΟΤΗΤΕΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.
    ΑΗΔΙΑ ΓΙΝΑΤΕ.
    ΓΙΑΤΙ;;
    ΑΦΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΕΥΠΡΕΠΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΜΕΙΩΝΕΣΤΕ ΚΑΙ ΚΟΛΑΖΕΣΤΕ ΚΑΙ ΣΥΣΣΩΡΕΥΕΤΕ ΑΝΘΡΑΚΕΣ ΦΩΤΙΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑΣ ΣΑΣ;;

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Ποια οικογένεια έχει αναλάβει την τύχη της χώρας μας στα χέρια της;

    "Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ότι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας".
    Γιώργος Παπανδρέου (Συνέντευξη τύπου – Τορόντο Καναδά, 1999)

    "Είμαι 37 ετών στην καρδιά της ελληνικής πολιτικής. Δεν ξέρω αν ο Γουόλτερ σου είπε για το υπόβαθρό μου. Είμαι μισός Αμερικανός και μισός Έλληνας… Γεννημένος στο Σαν Φρανσίσκο, είμαι μετανάστης στην Ελλάδα… Ο παππούς μου και ο πατέρας μου είναι ίσως οι πιο διάσημοι και κακόφημοι πολιτικοί στην Ελλάδα από το 1900. Αυτή τη στιγμή ο πατέρας μου είναι επικεφαλής αυτής της καταραμένης χώρας σαν πρωθυπουργός, για ακόμη μια φορά. Ο αδελφός μου είναι βουλευτής με το πνεύμα της δεκαετίας του ‘60. Η μητέρα μου προήδρευε και προεδρεύει σε διάφορες γυναικείες οργανώσεις. Ο γαμπρός μου 100% είναι πολιτικός για τα πανηγύρια. Περιστασιακά και εγώ ο ίδιος στήνω μια παράσταση ως υιός του. Είμαι ένας μεταμφιεσμένος Έλληνας με αμερικανική καρδιά…".
    Νίκος Παπανδρέου (Επιστολή προς την Αμερικανίδα φίλη του Χριστίνα Βαρντ – Περιοδικό «Νέμεσις», τεύχος Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2004)

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *