ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΡΑΣΗΣ

Συνέλληνες

Όσοι απο εσάς έχετε την κατάλληλη ηλικία, θυμηθείτε την κατάσταση του κινήματος της Ελληνικής Αφύπνισης 20 χρόνια πρίν.
Εμβρυϊκή κατάσταση ! Καμμία σχέση με την σημερινή.
Πώς σημειώθηκε αυτή η θεαματική πρόοδος ;
Χάρις στον αγώνα κάποιων πρωτοπόρων που…
είχαν την επιμονή και την υπομονή να κυνηγήσουν δικαστικά την αναγνώριση της Ελληνικής Θρησκείας.
Χάρις στην τόλμη κάποιων να εμφανισθούν στα δικαστήρια και να δηλώσουν “Δεν ορκίζομαι στον γιαχβέ. Θέλω να ορκιστώ στον Δία !”
Χάρις σε κάποιους γενναίους (ο πολύς κόσμος τους έλεγε τρελλούς)που είχαν το θάρρος να εμφανισθούν δημόσια με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ και να αναστήσουν τις προγονικές τελετές.
Χάρις σε αυτούς τους πρωτοπόρους είμαστε εδώ που είμαστε σήμερα. Κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ μπροστά τους και υποβάλλουμε τα σέβη μας.
Όλοι εμείς οι υπόλοιποι τί κάνουμε σήμερα; Είναι αρκετό το να υποβάλλουμε τα σέβη μας στους πρωτοπόρους;
Και ποιός μας λέει οτι οι πρωτοπόροι θέλου τα σέβη μας;
Αυτό που θέλουν να δούν απο εμάς είναι ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ .
Να πάμε το κίνημα Επανελλήνισης ένα βήμα παραπάνω .
Ποιό είναι το επόμενο βήμα που έπεται φυσιολογικά ;
Σαν υπηρέτης των Φυσικών Επιστημών μου έρχεται πρώτη στο μυαλό η εικόνα μιας μάζας νερού που χαμηλώνει η θερμοκρασία της. Στην αρχή σχηματίζονται μικροί πυρήνες κρυστάλλωσης (τα πρώτα κρυσταλλάκια πάγου). Το επόμενο βήμα είναι το μεγάλωμα των κρυστάλλων και η συνένωσή τους σε ένα ενιαίο στερεό κομμάτι πάγου.
Όταν βλέπω τους πυρήνες Ελλήνων που υπάρχουν πλέον σε κάθε πόλη αναπόφευκτα σκέπτομαι οτι το επόμενο βήμα είναι η συνάντηση, η γνωριμία, ο συντονισμός, η συνεργασία. Η πανελλήνια συνεργασία .
Προς τα εκεί οδηγούν οι Φυσικοί Νόμοι. Προς τα εκεί ρέει το ποτάμι.
Αναρωτηθείτε: σε 10 χρόνια απο σήμερα(αν υπάρχει ακόμη η Ελλάδα!) θα ψάχνουμε με το κερί να βρούμε τον πυρήνα Ελλήνων των Ιωαννίνων;
Οχι βέβαια! Θα υπάρχει μια ιστοσελίδα όπου θα μπαίνεις και θα βλέπεις ποιός υπάρχει πού.

Αυτή η ιστοσελίδα αναφοράς έχει ήδη δημιουργηθεί και μέσα σε 6 μήνες βρήκε ονόματα και e-mails για 19 Νομούς ( http://sites.google.com/site/pitago99/home ) .

Κάποια στιγμή θα αγκαλιάσει όλη την Ελλάδα . Θα γίνουν συναντήσεις αλληλογνωριμίας . Είναι αναπόφευκτο . Είναι φυσικός νόμος . Όταν θα ξέρεις ποιός δρά στην γειτονική σου πόλη θα σου γεννηθεί η περιέργεια να πάς να τον γνωρίσεις .

Έχω την τιμή να ανήκω σε εκείνους που σκέφθηκαν και οργάνωσαν την πρώτη συνάντηση αλληλογνωριμίας στην Καβάλα . Είδα με τα μάτια μου τον ενθουσιασμό και την έξαψη για δράση που προκλήθηκε σαν επακόλουθο της συνάντησης .
Γι΄ αυτό διασπείρω με τόσο ζήλο την ιδέα .

Καλώ για δεύτερη φορά όσους γοητεύονται απο την ιδέα της ιστοσελίδας αναφοράς και των συναντήσεων αλληλογνωριμίας να ενταχθούν στην ομάδα που εργάζεται γι’ αυτό τον σκοπό(βλέπε http://sites.google.com/site/pitago99/igetes)
Όσο πιο πολλοί είμαστε τόσο περισσότερο κύρος έχει η φωνή μας .
Δυστυχώς δεν έχουμε γνωριστεί όλοι απο κοντά για να ξέρουμε την ηθική και πνευματική βαρύτητα του καθενός . Σ’ αυτή την φάση μόνο ο μεγάλος αριθμός υποστηρικτών δίνει κύρος στην προσπάθεια .
Όσο πιο πολλοί πιέσουμε προς αυτή την κατεύθυνση τόσο πιο γρήγορα θα ολοκληρωθεί το έργο . Και τότε θα έχουμε την τιμή να λέμε “Και εγώ ήμουν μέσα σ’ αυτούς που εργάσθηκαν ! ” .

Σας παρακαλώ λοιπόν να επισκευθείτε την σελίδα http://sites.google.com/site/pitago99/igetes , να δείτε ποιοί έχουν ενταχθεί ήδη στην ομάδα και να ζητήσετε και εσείς την ένταξή σας ( εφ’ όσον συμφωνείτε βεβαίως με την αναγκαιότητα της αλληλογνωριμίας ) .
Μέσα στην ομάδα είμαστε όλοι ισότιμοι . Δεν υπάρχει κάποιος “αρχηγός” για να καπελώσει κανέναν . Δεν απαιτούνται προϋπηρεσίες και πτυχία . Και ο πιο νεαρός αγωνιστής μπορεί να ενταχθεί και να είναι ισότιμος με τους παλαιότερους .
Θεωρώ απολύτως εφικτό το να φθάσουμε το πλήθος των 100 ατόμων .
Αν το κατορθώσουμε θα είναι ένα σπουδαίο ορόσημο στην πορεία του κινήματος .
Θα είναι ένα ηχηρό μήνυμα δύναμης προς τους εχθρούς της Ελλάδας .
Ας τους δείξουμε τί αξίζουμε !

Ευχαριστώ
Πυθαγόρας

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *