Άσκηση ετοιμότητας σήμερα στο Αμ. Φλέμιγκ για τον Έμπολα

Στο πόδι για τη σημερινή άσκηση προσομοίωσης για τον Έμπολα βρίσκεται το νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ, που έχει επιλεγεί για να περιθάλψει τυχόν κρούσματα του ιού στην Ελλάδα.

Η άσκηση προετοιμάζεται εδώ και ημέρες το ΕΚΕΠΥ ετοίμαζε σε συνεννόηση με το στρατό προκειμένου όλοι οι εμπλεκόμενοι να είναι σε ετοιμότητα.

Σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό κατά τη διάρκεια της άσκησης αναμένεται τα στελέχη του τομέα της υγείας να μεταβούν στο νοσοκομείο νωρίς σήμερα το πρωί όπου αρχικά θα γίνουν προφορικά μαθήματα. Στη συνέχεια θα υπάρξει ειδική άσκηση προσομοίωσης κατά την οποία οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να μάθουν με κάθε λεπτομέρεια πως δε θα έρθουν σε επαφή με τον ιό στην περίπτωση που υπάρξει είσοδος ύποπτων περιστατικών στις πύλες της χώρας.

Το προσωπικό θα φορά ειδικές στολές προκειμένου να μην έρθει σε καμία επαφή με τους πιθανούς ασθενείς και αφού γίνει όλη η διαδικασία μεταφοράς του ύποπτου περιστατικού στον ειδικό θάλαμο με όλα τα μέτρα ασφαλείας, θα αφαιρεθούν οι «μολυσμένες» στολές, θα αποθηκευθούν και θα απολυμανθούν.

Το σωματείο των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ υπογραμμίζει ωστόσο ότι παρά το γεγονός ότι είναι σε πλήρη ετοιμότητα για το χειρότερο ενδεχόμενο με τον ιό Έμπολα, το νοσοκομείο έχει σοβαρές ελλείψεις προσωπικού και είναι αμφίβολο πως θα εξυπηρετηθούν οι νοσηλευόμενοι στα άλλα τμήματα στην περίπτωση που πράγματι υπάρξουν περιστατικά Έμπολα.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα σε σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας συζητήθηκε το ενδεχόμενο νέων συγχωνεύσεων κλινικών του Αμαλία Φλέμινγκ με το Σισμανόγλειο, κάτι που θα έχει σαν αποτέλεσμα νέα συρρίκνωση του νοσοκομείου. Ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης από την πλευρά του έκανε λόγο για την πρόσληψη 30 γιατρών, με μοναδικό αντικείμενο το ζήτημα του Έμπολα και αντίστοιχων μολυσματικών ασθενειών. Οι γιατροί αυτοί θα βρίσκονται στα σημεία ελέγχου και εισόδου της χώρας από τα οποία περνούν και πολλοί παράνομοι μετανάστες.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *