Να γιατί δε θα ξεσηκωθεί ΠΟΤΕ ο Έλληνας ραγιάς


Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον τους τελευταίους μήνες την αντίδραση του κόσμου απέναντι στα αισχρά μέτρα της κυβέρνησης των αρπακτικών, όπως εκφράζονται είτε μέσω συντεταγμένων κινήσεων (π.χ. απεργίες), είτε μεμονωμένα (π.χ. από κατ΄ιδίαν συζητήσεις).
Παρακολουθώ επίσης την επανάσταση του “καναπέ” που έχουν ξεκινήσει διάφοροι όπως blog, πολίτες, καλλιτέχνες κ.α.
Τέλος, διαπιστώνω αυτό που όλοι σας επίσης έχετε διαπιστώσει, αλλά δυσκολεύεστε να αιτιολογήσετε. Πως είναι δυνατό να μην έχει ξεσηκωθεί ακόμα το σύνολο του λαού και πως είναι δυνατό να μην έχουν πάρει ακόμα με τις….
.

λεμονόκουπες τους πράσινους υπαλλήλους του ΔΝΤ.

Η εξήγηση τελικά είναι πολύ πιο απλή απ΄ότι φανταζόμαστε.
Ο λόγος για τον οποίο ο Έλληνας ραγιάς δεν αντιδράει μαζικά, είναι γιατί πολύ απλά από το σύνολο του Ελληνικού πληθυσμού οι μισοί τουλάχιστον ενέχονται σε φαινόμενα διαπλοκής, ρουσφετιού, δοσοληψίας, φοροδιαφυγής και απάτης.

Κανένας πολιτικός δε θα είχε κλέψει ούτε ένα ευρώ εάν δεν είχε την κάλυψη από κάποιους άλλους πολίτες που κατείχαν θέσεις κλειδιά.

Η φοροδιαφυγή δε θα έφτανε στο σημείο που είναι, εάν κάποιοι από εμάς και εσάς δεν έκλεβαν το δημόσιο αποκρύπτοντας τα έσοδά τους.

Οι διαπιστωμένες οφειλές στην εφορία δε θα έφταναν τα 50 δις ευρώ εάν κάποιοι πάλι από εμάς και εσάς πλήρωναν κανονικά τις εισφορές που έπρεπε.

Κανένα σκάνδαλο δε θα γινότανε εάν επίορκοι πολίτες δε δέχονταν έναντι ανταλλάγματος να κάνουν τα στραβά μάτια.

Οι τελευταίας υποστάθμης πολιτικοί που διαθέτουμε και αναπαράγουμε από συστάσεως του Ελληνικού Έθνους θα είχαν εκλείψει εάν κάποιοι από εμάς και εσάς δεν τους δίναμε το πάτημα της πελατειακής σχέσης.

Οι ανεπαρκείς πολιτικοί που διαθέτουμε θα είχαν ξεβραστεί ως απόβλητα εάν κάποιοι από εμάς και εσάς αποφάσιζαν να δουν το κοινό καλό και όχι το κοντόφθαλμο προσωπικό μας συμφέρον.

Μην απορείτε λοιπόν Έλληνες ραγιάδες γιατί συμβαίνει το ότι συμβαίνει.
Μην απορείτε γιατί αποδεχόμαστε όλα όσα μας επιβάλλουν χωρίς καμία αντίδραση.
Μην απορείτε γιατί μας βιάζουν και το ευχαριστιόμαστε.

Το πολιτικό σύστημα το γνωρίζει αυτό πολύ καλά και το εκμεταλλεύεται.
Γνωρίζει με ποιους έχει να κάνει και συμπεριφέρεται ανάλογα.
Τα πράσινα, μπλε, κόκκινα αρπακτικά έχουν απέναντί τους ραγιάδες και καλά κάνουν και συμπεριφέρονται ως Αγάδες.

ΤΙΠΟΤΑ δεν πρόκειται να γίνει παρά μόνο εάν αποφασίσουμε συνολικά να αλλάξουμε νοοτροπία. Μόνο τότε και με πρωτοπόρους όλους όσους δεν αναγνωρίζουν στις παραπάνω περιπτώσεις τον εαυτό τους, μπορούμε να τελειώσουμε τους πολιτικούς που κυρίως ευθύνονται για το σημερινό χάλι και να δημιουργήσουμε μια άλλη καινούρια και ελπιδοφόρα προοπτική.

http://politikiprotasi.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *