“Κλειδώνει” τις εκλογές ο Ν.Μιχαλολιάκος: “Θα παραιτηθούμε για να προστατέψουμε την Δημοκρατία”

Με μια κίνηση που έπρεπε να είχε γίνει πριν από ένα χρόνο, κατά την εκτίμηση κορυφαίων στελεχών του Λαϊκού Συνδέσμου,
προειδοποιεί ότι θα απαντήσει το εθνικιστικό κόμμα, ο γ.γ. του, Ν.Μιχαλολιάκος σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν επιτρέψει στους προφυλακισμένους βουλευτές της να ψηφίσουν στις ψηφοφορίες για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: Με συνολική παραίτηση της ΚΟ του κόμματος κάτι που θα προκαλέσει άμεσα εκλογές στις εκλογικές περιφέρειες που εκλέγονται και οι οποίες αντιστοιχούν στο 70% του εκλογικού σώματος.

Η λύση αυτή είχε συζητηθεί και πέρσι λίγο πριν ξεκινήσουν οι μαζικές προφυλακίσεις και οι διώξεις με τα δήθεν “κατασταστικά”, τις “εγκληματικές οργανώσεις” κλπ. αλλά έμεινε ως ιδέα χωρίς να υλοποιηθεί για άγνωστους λόγους.

Ειναι γεγονός ότι αυτό σήμαινε ότι σε όποιες περιφέρειες γίνονταν εκλογές θα χανόταν η έδρα για τον Λαϊκό Σύνδεσμο, αφού η συμπληρωματική εκλογή είναι πλειοψηφικού χαρακτήρα, αλλά όπως αναφέρει στέλεχος του Λαϊκού Συνδέσμου που από την αρχή είχε ταχθεί υπέρ της παραίτησης: “Δεν χρειαζόταν να παραιτηθεί ολόκληρη η ΚΟ. Μπορούσαν να παραιτηθούν βουλευτές δύο ή τριών περιφερειών και να σταλεί ισχυρό μηνυμα στην κυβέρνηση. Πιστεύω ότι θα γλιτώναμε από πολλά. Χωρίς να αντιδρούμε με τα πιστόλια στα χέρια μας έριξαν στη φυλακή χωρίς να ανοίξει μύτη και στείλαμε ένα πολύ κακό μήνυμα: Οτι δεν αντιδρούμε ότι κι αν συμβει”….

Σε συνέντευξή του στη εφημερίδα «Ακρόπολη» μέσα από τη φυλακή, ο Ν. Μιχαλολιάκος αναφέρει για το θέμα:

«Οι ψίθυροι φτάνουν στα αυτιά μου όλο και πιο δυνατοί. Δεν θα τολμήσουν όμως να το κάνουν αυτό γιατί τότε θα καταλάβει και ο πιο δύσπιστος Έλληνας πολίτης την πολιτική δίωξη που έχουν υφάνει εις βάρος μας. Σε κάθε περίπτωση πάντως, επειδή ζούμε σε καθεστώς κατάργησης του δημοκρατικού πολιτεύματος, εάν το πράξουν αυτό, αποκαλύπτω για πρώτη φορά στην εφημερίδα σας ότι σύσσωμη η κοινοβουλευτική μας ομάδα θα παραιτηθεί και θα προκαλέσουμε εκλογές σε όλη τη χώρα.

Οφείλω να το κάνω αυτό για να προστατεύσω την πατρίδα μου ακόμα και μέσα από τη φυλακή που βρίσκομαι, για να μη μείνουν ούτε μια ώρα στις θέσεις τους οι “δολοφόνοι” του ελληνικού λαού. Είμαι πεπεισμένος όμως ότι δεν έχουν ούτε καν 170 βουλευτές για να κάνουν κάτι τέτοιο. Εγώ τους προκαλώ. Εάν θέλουν να με δοκιμάσουν, ας μας απαγορέψουν το κοινοβουλευτικό μας δικαίωμα. Τους προκαλώ και κυριολεκτώ».

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος είχε αναφέρει πως στο άρθρο 32 του Συντάγματος ορίζεται ότι στην τρίτη προσπάθεια εκλογής του Προέδρου απαιτούνται να ψηφίσουν για να βγει ο πρώτος πολίτης της χώρας η πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών.

Έτσι, και με αφορμή την απόφαση του εισαγγελέα να μην ψηφίσουν οι 8 προφυλακισμένοι βουλευτές της ΧΑ στη διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, θα πρέπει οι βουλευτές της ΧΑ να αφαιρεθούν από τους 300 και κατά συνέπεια τα τρία πέμπτα δεν είναι οι 180. Με αυτά τα δεδομένα και εφόσον δεν αλλάξει κάτι μέχρι την ημέρα εκλογής Προέδρου, απαιτούνται να ψηφίσουν υπέρ 175 βουλευτές. Βέβαια, αυτό δεν πρόκειται να το δεχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι και να λέει ο Βενιζέλος, επάνω στον πανικό του.

Πάντως η θέση του Ν.Μιχαλολιάκου, “σφραγίζει” τις εκλογές, σε οποιαδήποτε περίπτωση…

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *