ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ Ο «ΧΑΛΙΦΗΣ» – ΕΙΤΕ ΕΞΙΣΛΑΜΙΖΕΣΤΕ, ΕΙΤΕ ΠΕΘΑΙΝΕΤΕ!

Το Ισλαμικό Κράτος απείλησε με θάνατο το χριστιανικό πληθυσμό της Μοσούλης αν δεν δεχτεί είτε να εξισλαμιστεί, είτε να πληρώσει έναν ειδικό φόρο.
Οι εντολές του «Χαλίφη» εκδόθηκαν μετά την προσευχή της Παρασκευής. Στην επιστολή που δημοσιεύει το al Jazzeera αναφέρεται ότι η απόφαση ελήφθη επειδή οι ηγέτες του χριστιανικού πληθυσμού δεν παρέστησαν σε συνάντηση που είχε οριστεί από τους δολοφόνους της ισλαμιστικής οργάνωσης.

Σε απάντηση, υποστηρίζουν οι τζιχαντιστές στην επιστολή, οι Χριστιανοί πρέπει είτε να ασπαστούν το Ισλάμ, είτε να πληρώσουν έναν ειδικό φόρο, γνωστό ως jiziya, ή ως «έσχατη λύση» να πεθάνουν.
Πριν από την επίθεση, η χριστιανική κοινότητα της Μοσούλης αριθμούσε περίπου 3.000 άτομα. Πολλοί πιστεύεται ότι έχουν ήδη εγκαταλείψει την πόλη, όπως άλλωστε και το 1/3 του πληθυσμού της.
Το Ισλαμικό Κράτος έχει εκδώσει παρόμοιες εντολές και στη Συρία, από όπου έχουν δημοσιευθεί και φωτογραφίες Χριστιανών που σταυρώθηκαν λόγω «μη συμμόρφωσης» στις εντολές των τζιχαντιστών δολοφόνων.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *