Η Άγκυρα προκαλεί και στοχεύει σε ένταση – Στον αέρα οι συνομιλίες

Κινήσεις που «περικυκλώνουν» την Κύπρο, προκαλούν ένταση και στοχεύουν στην αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, υιοθετούν οι Τούρκοι. Η δέσμευση περιοχών νοτίως του νησιού για έρευνες από το «Μπαρμπάρος», από τις 20 Οκτωβρίου μέχρι την 30 Δεκεμβρίου, αποτελεί τη δεύτερη προκλητική ενέργεια της Άγκυρας από της έναρξης ερευνών από την ιταλική ΕΝΙ στο τεμάχιο 9 και δείχνει τις προθέσεις της.

Πρώτα ήταν η εγκατάσταση στην περιοχή πολεμικής φρεγάτας για να παρακολουθεί τις έρευνες και τώρα η αποστολή του «Μπαρμάρος» εντός των κυπριακών τεμαχίων, απέναντι από Λεμεσό και Λάρνακα.

Είναι προφανές πως η υλοποίηση της τουρκικής εξαγγελίας θα τινάξει στο αέρα τη διαδικασία των συνομιλιών, γεγονός στο οποίο αναφέρθηκε χθες και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Το πρωί του Σαββάτου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο ΥΠΕΞ με συμμετοχή των Κασουλίδη και Λακκοτρύπη, τους οποίους πλαισίωναν τεχνοκράτες και έγινε αξιολόγηση δεδομένων και πληροφοριών. Διαμορφώθηκαν κάποιες κινήσεις που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες, οι οποίες θα τεθούν πρώτα ενώπιον του Προέδρου.

Η Λευκωσία έχει ήδη ενημερώσει ξένες κυβερνήσεις και οργανισμούς καθώς και τις εμπλεκόμενες εταιρείες. Είναι σαφές πως τώρα θα φανούν στην πράξη και οι διαβεβαιώσεις που έδιναν στην κυπριακή κυβέρνηση οι ΗΠΑ. Οι τελευταίοι, πάντως, αυτή την περίοδο προσπαθούν να «ψήσουν» τους Τούρκους για να εμπλακούν ενεργά στη συμμαχία κατά των τζιχαντιστών. 

«ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ»

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *