Απέφυγαν τη “στάση πληρωμών” οι ΗΠΑ

Δραματικές διαβουλεύσεις και συμφωνία στο παρά πέντε για τον προϋπολογισμό – Θα γίνει η μεγαλύτερη περικοπή δαπανώ στην ιστορία των ΗΠΑ – “Δεν θα αποφάσιζα τέτοιο πρόγραμμα υπό άλλες συνθήκες” δήλωσε ο Ομπάμα
Γεφύρωσαν τις διαφορές τους Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί και τα βρήκαν στις περικοπές του προϋπολογισμού. Το θρίλερ που προηγήθηκε ωστόσο δείχνει πόσο ευάλωτη είναι η….
ίδια η αμερικανική οικονομία.

Η συμφωνία επετεύχθη μία ώρα πριν την προθεσμία, η οποία αν είχε χαθεί θα έκλειναν πολλές δημόσιες υπηρεσίες των ΗΠΑ. Τα κόμματα συμφώνησαν σε περικοπές 38 δισ. δολαρίων μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα χαιρέτισε τη συμφωνία και προετοίμασε τους Αμερικανούς για “επώδυνες” περικοπές. “Προγράμματα στα οποία ο κόσμος βασίζεται θα κοπούν. Σημαντικά έργα υποδομής θα καθυστερήσουν. Όσο για εμένα, κάτω από άλλες συνθήκες δεν θα έκανα τέτοιες περικοπές” ανέφερε.

Ο Μπαράκ Ομπάμα μίλησε μάλιστα για τις μεγαλύτερες περικοπές” στην ιστορία της χώρας, ωστόσο υπογράμμισε ότι η Αμερική πρέπει να αρχίσει να ζει “με τα μέσα που διαθέτει” και να μην τα υπερβαίνει.

http://news.pathfinder.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *