Σκανδαλιστικές αποκαλύψεις για τις ιατροφαρμακευτικές ανάγκες των ασφαλισμένων του…

Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, ακόμα και στην υγεία, σκάνδαλο θα ανακαλύψεις…
Οι έλεγχοι του ΕΟΠΥΥ σε παλαιότερες χρεώσεις αλλά και σε πρόσφατες αποζημιώσεις, αποκαλύπτουν πολλά για τον τρόπο που καλείται ο αγοραστής υπηρεσιών υγείας να καλύψει τις ιατροφαρμακευτικές ανάγκες των ασφαλισμένων του.

Αποκαλύπτουν όμως και απάτες εις βάρος του, όπως τουλάχιστον δείχνει πόρισμα ελέγχου στον ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης, όπου σκεύασμα αξίας 1.500 ευρώ χρεώθηκε από κλινική προς 150.000 ευρώ!

Το πόρισμα για τον ΕΟΠΥΥ Θεσ/νίκης το οποίο ολοκληρώθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου, βρίσκεται ήδη στα χέρια του υπουργού Υγείας, ο οποίος θα το αποστείλει στο Σώμα Επιθεωρητών Υγείας και πιθανότατα στον Εισαγγελέα.
Το πόρισμα υπογράφει η πρώην προϊσταμένη παροχών της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης, ενώ ανάμεσα στα άλλα στοιχεία που καταγράφει υπάρχουν και αποκλίσεις στα τιμολόγια από 10.000 έως 50.000 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης θα ανακοινώσει εντός της εβδομάδας το πόρισμα του ελέγχου που έκαναν οι 5 ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες για τις δαπάνες του 2013 των ιδιωτικών κλινικών
Το βασικό συμπέρασμα των ελέγχων είναι ότι από τα 250 έως 300 εκατομμύρια ευρώ, που ήταν η δαπάνη του ΕΟΠΥΥ προς τις ιδιωτικές κλινικές το 2013, το 15 -20%, δηλαδή 45 έως 50 εκατομμύρια, δεν στοιχειοθετούνται.

Ωστόσο, σχεδόν για τα 40 εκατομμύρια υπάρχουν διαφωνίες, οι οποίες βασίζονται σε επιχειρήματα και από τις δύο πλευρές. Αμφιβολίες υπάρχουν για περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία δεν μπορούν να δικαιολογηθούν επαρκώς.

Η δημοσιοποίηση των πορισμάτων αυτών αναμένεται από τον υπουργό Υγείας, ενώ θα έχει ενδιαφέρον ποια στάση θα κρατήσει ο ΕΟΠΥΥ καθώς μόλις πρόσφατα αναγκάστηκε να διευκρινίσει ότι οι φήμες περί υπερχρεώσεων ύψους 130 εκατ. ευρώ από τις ιδιωτικές κλινικές, δεν προέρχονται από τον Οργανισμό.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *