ΑΣΤΕΓΟΙ:ΔΩΣ ΜΟΥ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ..

Πλησιάζουν Χριστούγεννα,η γιορτή της ΑΓΑΠΗΣ,μιας αγάπης που οφείλουμε όλοι μας να σκορπίσουμε απλώχερα στον συνάνθρωπο μας.Μιάς έμπρακτης αγάπης που σήμερα λείπει απο τη σκληρή κοινωνία μας.Ας αναρωτηθούμε,εκπληρώνουμε εστω και…….
στο ελάχιστο αυτη την ηθική ΄΄υποχρέωση΄΄ μας.

Τραγική εικόνα, ιδιαίτερα αυτων των ημερών, είναι οι ΑΣΤΕΓΟΙ συνάνθρωποι μας.Θα μας πείτε,μόνο τώρα έχουν την ανάγκη να τους χαρίσουμε ενα χαμέγελο,ενα άγγιγμα ψυχής… οχι βέβαια.Αλλα τουλάχιστον όσοι δεν απλώνουμε το χέρι μας άλλες περίοδοι ας το κάνουμε αυτες τις άγιες ημέρες.Οι ΄΄κραυγες΄΄ απελπισίας των ανθρώπων που μένουν στον δρόμο μας καλούν σε κάτι πολυ ιερό…αν μπορούμε να το πούμε ετσι.Με το κοίταγμα τους,το βλέμμα τους που χάνεται στο άπειρο μας ΄΄μιλάνε΄΄ με μία διαφορετική γλώσσα σαν να λενε’΄΄ δωσ μου το χέρι σου….΄΄

Συνολικά εκτιμάται ότι σήμερα 3.000 – 5.000 άνθρωποι κοιμούνται στον δρόμο, όσον αφορά τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Σε αυτούς δεν συνυπολογίζονται οι άστεγοι που ζουν σε διάφορα ιδρύματα, ακατάλληλα κτίρια κ.ά. Οι πιο δυσοίωνες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 17.000 – 20.000 αστέγους πανελλαδικά. Ο αριθμός αυτός τείνει να μεγαλώσει με την προσθήκη μιας νέας στρατιάς αστέγων εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. «Φοβάμαι ότι ο αριθμός των αστέγων θα ανέβει και νομίζω ότι θα αφορά και ντόπιους εξαιτίας των αυξανόμενων οικονομικών προβλημάτων΄.Εσύ θα δώσεις το χέρι σου….

Του Γιώργου Θεοχάρη

Το βίντεο επιμελείθηκε η συνεργάτιδα του agioritikovima.gr Τζίνα Αχτύπη.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

12 Comments

  1. Ανώνυμος

    «Έρχεσθε, ότι ήδη έτοιμα έστι πάντα »

    Η παραβολή του μεγάλου Δείπνου, που διαβάζεται την Κυριακή των αγίων Προπατόρων, εικονίζει καθαρά την Εκκλησία, που εκφράζεται στο μυστήριο της θείας Ευχαριστίας. Δηλαδή, η πρόσκληση να συμμετάσχουν στο μεγάλο δείπνο είναι πρόσκληση για να γίνουν μέλη της Εκκλησίας, να κοινωνήσουν του Σώματος και του Αίματος του Χριστού.

    Ας μελετήσουμε για λίγα λεπτά την παραβολή αυτή

    Κάποιος άνθρωπος προσκάλεσε σε δείπνο αυτούς που φαίνονταν να είναι οι πιο αγαπημένοι του φίλοι, για να περάσουν λίγες ώρες μέσα στη δική του χαρά. Και οι άνθρωποι αυτοί ο ένας μετά τον άλλο περιφρόνησαν την πρόσκλησή του, ο καθένας και για τον δικό του λόγο. Ο ένας είχε αγοράσει ένα κομμάτι γης και δεν είχε τον καιρό. Ένας άλλος είχε αγοράσει πέντε ζευγάρια βόδια και είχε δουλειά. Κάποιος τρίτος είχε παντρευτεί και δεν είχε τη διάθεση να ανταποκριθεί. Αφού, όμως, αρνήθηκαν να προσέλθουν, ο οικοδεσπότης κάλεσε στο δείπνο τους φτωχούς, τους ασθενείς, τους άστεγους, τους κοινωνικά παραθεωρημένους.

    Εκκλησία και Ευχαριστία

    Η πρόσκληση αυτή για το μεγάλο δείπνο, που είναι το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, απευθύνεται και στον καθένα από εμάς προσωπικά, και συνεχίζεται μέσα στη Θεία Λειτουργία. Στη Θεία Ευχαριστία, τη «συγκεφαλαίωση της όλης Θείας Οικονομίας», πραγματοποιείται η Εκκλησία ως Σώμα Χριστού και κοινωνία του Αγίου Πνεύματος και συγχρόνως αποκαλύπτεται η φύση και ο χαρακτήρας του μυστηρίου της Εκκλησίας, ως μυστηρίου θεανθρώπινης κοινωνίας.

    Η Λειτουργία είναι το μυστήριο της Συνάξεως. Πρέπει ακλόνητα να γνωρίζουμε και να θυμόμαστε ότι στον Ναό δεν πηγαίνουμε για ατομικές προσευχές, πηγαίνουμε για να συναχθούμε σε Εκκλησία. Και όταν λέγω «πηγαίνω στην Εκκλησία», αυτό σημαίνει «πηγαίνω στη Σύναξη των πιστών, ώστε μαζί μ’ αυτούς να συγκροτήσω Εκκλησία, να γίνω αυτό που έγινα την ημέρα του Βαπτίσματος, δηλαδή μέλος του Σώματος του Χριστού. Πηγαίνω, για να ομολογήσω ενώπιον Θεού και ανθρώπων το μυστήριο της Βασιλείας του Θεού».

    Η συμμετοχή μας στη Θεία Ευχαριστία

    Δυστυχώς, ακόμη και σήμερα, φαίνεται ότι δεν έχουμε όλοι συνείδηση της εκκλησιολογικής σημασίας της Θείας Λειτουργίας και των Αγίων Μυστηρίων, ή τα θεωρούμε ως απλά θρησκευτικά καθήκοντα, ως ευκαιρίες ατομικής τελειώσεως και σωτηρίας ή ως πράξεις που αφήνονται αποκλειστικά στην ατομική επιθυμία εκάστου, την ευσέβεια και την προετοιμασία. Πόσο θλιβερό, λοιπόν, είναι αν αρνούμεθα την πρόσκληση του Θεού, γιατί έχουμε απορροφηθεί από τα επίγεια. Ή, όταν κοινωνούμε για να εκπληρώσουμε μια υποχρέωση, ή για το έθιμο και το καλό. Άλλοι πάλι δεν κοινωνούν, γιατί θεωρούν τον εαυτό τους ανάξιο. Ο άγιος Ιωάννης ο Κασσιανός γράφει: «Δεν πρέπει να αποφεύγουμε τη Θεία Κοινωνία, επειδή θεωρούμε τον εαυτό μας αμαρτωλό. Πρέπει να προσερχόμαστε πολύ πιο συχνά για τη θεραπεία της ψυχής και την καθαρότητα του Πνεύματος, αλλά με τέτοια ταπείνωση και πίστη που να θεωρούμε τον εαυτό μας ανάξιο. Διότι είναι η αγιότητα του Χριστού και όχι η δική μας που μας κάνει άξιους να προσεγγίσουμε και να λάβουμε τα άγια Δώρα ».

    Η συνεχής Κοινωνία είναι το ιδεώδες της εκκλησιαστικής κοινωνίας. Δεν πρόκειται καθόλου για υποχρέωση. Είναι πράξη αγάπης και λατρείας προς τον Θεό «να προσερχόμαστε και να μεταλαμβάνουμε, αρκεί να είμαστε ανέγκλητοι παρά του πνευματικού μας» (άγ. Γρηγόριος Ε’, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως).

    Ας μην αρνηθούμε, λοιπόν, την πρόσκληση στο Δείπνο της Θείας Ευχαριστίας, για να μη στερηθούμε τη χαρά της κοινωνίας μας με τον Θεό.

    (Επισκόπου Φαναρίου, Αγαθαγγέλου. «Η ζύμη του Ευαγγελίου»

    Reply
  2. Ανώνυμος

    1.25mm
    POU TO EIDES TO MISOS?

    KRINEIS EKS IDIWN TA ALLOTRIA…

    KAI EXEIS KATAPIEI KASETA TOU SYRIZOSYN!
    8RHSKOLIPTOS EISAI KAI FAINESAI –
    STO TIPOTA KOLLHMENOS

    Reply
  3. basilis

    καλα 1:28 π.μ. εισαι μαλακας ε!!!! δεν ρωταω αν εισαι το ξερω και το ξερεις!!!!
    βοηθηστε αυτους τους ανθρωπους …..γιατι εκτος απο αστεγοι ειναι και μονοι..!!! οτι μπορει ο καθενας μας τουλαχιστον αυτες τις μερες!!!!
    την ωρα που κανετε την βολτα σας….αφιστε τους εστω 1 ευρω…………..

    Reply
  4. Ανώνυμος

    1.14 μια μιλας για αγαπη και μια κανεις κηρυγμα μισους.
    Ο λογος σου ειναι το ιδιο αντιφατικος με ολων των θρησκοληπτων επι γης

    Reply
  5. Ανώνυμος

    ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ
    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΣΤΕΓΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΑΚΜΑΙΟΤΑΤΟ ΗΘΙΚΟ
    ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕΞ!!!!!!!!!!!
    ΘΑ ΠΑΘΟΥΝ.

    Reply
  6. Ανώνυμος

    ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΕΝΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ

    ΑΥΤΟ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ…ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΑΓΑΠΗ

    ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ……ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ

    ΤΟΤΕ ΟΥΤΕ ΑΣΤΕΓΟΣ
    ΟΥΤΕ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ
    ΟΥΤΕ ΔΥΣΤΥΧΗΣ ΘΑ ΥΠἮΡΧΕ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ…………

    Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ-ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΑΓΑΠΗ
    ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ
    ΣΥΝΕΧΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΙΑ Η 2 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ…

    Reply
  7. Ανώνυμος

    ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕΞ
    ΜΗ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΜΑΙΟΤΑΤΟ!!!!!!!!!!!!!!
    ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣΕ ΑΥΤΟ ..ΝΑΧΟΥΜΕ ΚΑΤΙ!!!!!!!!!!
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ Ε!!! ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΛΕΨΙΑΣ ….ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ
    ΑΝ ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΟΛΩΝ ΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ…ΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΑΙ
    ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΙ ΟΛΟΙ ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ…ΗΘΙΚΟ ΑΚΜΑΙΟΤΑΤΟ!

    Reply
  8. Ανώνυμος

    Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ…Πρέπει να μπει τέλος σε αυτή την ιστορία και ο μόνος που μπορεί να βάλει το τέλος είναι ο λαός. Οσο ο λαός δεν αντιδρά δυναμικά και παραμένει απαθείς στα βασανιστήρια που τον υποβάλουν τόσο αυτοί θα αποθρασύνονται και θα συνεχίζουν απτόητοι την καταστροφή του έθνους μας. Λαϊκή εξέγερση τώρα πριν είναι πολύ αργά. ΚΡΕΜΑΛΑ στον ΓΑΠ τον ΠΡΟΔΟΤΗ ΣΙΩΝΙΣΤΗ και στην αλητοπαρέα του που τον βοηθά στην καταστροφή μας. Καθημερινός αγώνας παντού, στους τόπους δουλειάς, στην γειτονιά, στην οικογένεια, παντού για να αφυπνιστεί ο λαός και να δώσει στους προδότες το τέλος που τους αξίζει…ξεσηκωθείτε..Ξ Ε Σ Η Κ Ω Θ ΕΙ Τ Ε ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ….ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΜΕ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ///Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ!!!!!!!!!!!ΞΥΠΝΗΣΤΕ.ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Reply
  9. Ανώνυμος

    βρε 12.47 σαν καμια γριούλα κανεις αδύναμη και καχεκτική που ο μονος τρόπος που τις έχει μείνει είναι να καταριέται ,,,,, χαλάρωσε λίγο …..παντού την ίδια καραμέλα !και εμείς μαζί σου είμαστε αλλα μας έπρηξες με τις κατάρες !!!!Αν περιμενεις απο τον θεο να τους τιμωρήσει …..θα περιμένεις πολύ!!!

    Reply
  10. Ανώνυμος

    ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΕΠΩΔΕΙΝΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΣΙΩΝΙΣΤΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΝ ΤΡΙΣΚΑΤΑΡΑΤΟ/// ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ ΑΥΤΟΣ //ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ/// ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ/// ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΧΩΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΝ ΑΡΓΟ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ/// ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ////

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *