Με δικολαβισμούς στηρίζει Ψωμιάδη η Ν.Δ.


Ασφαλώς και έχει δίκιο ο Παναγιώτης Ψωμιάδης που βγαίνει στα κανάλια και το παίζει «πρωτομάρτυρας» της πολιτικής της κάθαρσης, αφού κανένας άλλος δεν έχει μέχρι τώρα τιμωρηθεί. Χαρακτηρίζει δε την καταδίκη του ως πολιτική δίωξη.
Άλλωστε το επικοινωνιακό παιχνίδι και το γνωρίζει και το παίζει πολύ καλά ο Ψωμιάδης. Γι΄αυτό είναι και περιζήτητος από όλα τα κανάλια και όλες τις εκπομπές. Φέρνει νούμερα ο άνθρωπος.
Υπάρχει όμως μια…..
τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση καλώς ή κακώς και ως στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας είναι κατανοητό να έχει τη συμπάθεια και τη ηθική στήριξή της.
Όμως άλλο η ηθική στήριξη και άλλο να βγαίνει στα κεραμίδια η ηγεσία ενός κόμματος εξουσίας και να εμφανίζει την καταδίκη από τη δικαιοσύνη και την τιμωρία ενός στελέχους της ως πολιτική δίωξη.

“Στηρίζουμε τον κ. Ψωμιάδη. Θεωρώ ότι με τον συγκεκριμένο νόμο που υπάρχει, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δεν μπορεί να τιμωρηθεί. Η απόφαση του δικαστηρίου είναι σεβαστή. Από εκεί και πέρα εξηγήσαμε και τα κίνητρα του κ. Ψωμιάδη. Οι επιπτώσεις αυτής της ιστορίας χωλαίνουν γιατί στηρίζεται σε νόμο το “Καλλικράτη” που ισχύει μετά από τα όσα φέρεται να έχει κάνει ο κ. Ψωμιάδης”, δήλωσε ο Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος είναι προφανές ότι εκφράζει το κόμμα της Ν.Δ. και τον αρχηγό της.
Καλά! Ποιοί είναι αυτοί οι νομικοί φωστήρες – σύμβουλοι που εκθέτουν έναν πολιτικό ηγέτη παρερμηνεύοντας νόμους και διατάξεις;
Δύο τινά συμβαίνουν: ή δεν έχουν διαβάσει το νόμο, ή αγνοούν θεμελιώδεις νομικούς κανόνες.
Η αναδρομικότητα ισχύει για ποινικούς νόμους και όχι για διοικητικές πράξεις, όπως είναι η προσωρινή αργία, μέτρο που ίσχυε και στον προηγούμενο νόμο.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, καταδικάστηκε μετά την εκλογή του ως περιφερειάρχης. Το δε διοικητικό μέτρο της αργίας δεν έχει να κάνει με το χρόνο τέλεσης του αδικήματος για το οποίο καταδικάστηκε τελεσίδικα.

www.kentri.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

2 Comments

  1. Ανώνυμος

    Οι νόμοι υπάρχουν για όλους κι όχι μόνο
    για τους κοινούς θνητούς.
    Ο Σωκράτης ήπιε το κώνιο υπακούωντας στους νόμους της πατρίδας και δεν δέχθηκε να τον φυγαδέψουν οι μαθητές του.
    Ποιός έχει τώρα τέτοιες ευαισθησίες δείξτε μου έναν.

    Reply
  2. Γιωργος Πανιδης

    Αντε με το καλο .Αν τον Ψωμιαδη για 100 χιλιαδες ευρο καταδικαστικε τοτε το ΑΚΗ στο εκτελεστικο τον Σιμιτη για καψιμο οπως και για τον ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και το συναφι του .

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *