Εξι χιλιάδες συμβάσεις έγιναν μερικής ή εκ περιτροπής


Μία στις τρεις νέες προσλήψεις αφορά ευέλικτες μορφές απασχόλησης (μερική και εκ περιτροπής εργασία) σύμφωνα με τα αποκαλυπτικά στοιχεία του ΣΕΠΕ για το τρίμηνο Απριλίου- Ιουνίου. Το ίδιο διάστημα περισσότερες από 6.000 συμβάσεις πλήρους απασχόλησης «μετατράπηκαν» σε ….

συμβάσεις μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης.
Συγκεκριμένα το διάστημα Απριλίου – Ιουνίου έγιναν 64.755 προσλήψεις μερικής απασχόλησης και 15.831 προσλήψεις εκ περιτροπής απασχόλησης. Το ίδιο διάστημα 4.768 συμβάσεις πλήρους απασχόλησης «μετατράπηκαν» σε μερικής απασχόλησης και 1.324 σε εκ περιτροπής εργασίας (εκ των οποίων οι 20 με μονομερή απόφαση του εργοδότη). Η μετατροπή των συμβάσεων από «πλήρη» σε «μερική» και «εκ περιτροπής» είναι σημαντικά αυξημένη σε όλη τη χώρα.
Στα μεγάλα αστικά κέντρα, Αττική και Θεσσαλονίκη παρατηρείται το 50% αυτής της αύξησης, ενώ ακολουθούν πόλεις, όπως η Λάρισα και οι Σέρρες, με σημαντική και σ’ αυτές αύξηση αναλογικά με το εργατικό δυναμικό τους.

Προσλήψεις
Οσον αφορά στις νέες προσλήψεις, το δεύτερο τρίμηνο του έτους διαπιστώνεται πανελλαδικά αύξηση στις επιχειρήσεις, που προχωρούν σε προσλήψεις οποιασδήποτε μορφής (κάτι που συνδέεται με την τουριστική δραστηριότητα). Η μεγαλύτερη αύξηση σε προσλήψεις παρουσιάζεται στις τουριστικές περιοχές, όπως οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, τα Ιόνια νησιά, η Κρήτη, η Χαλκιδική και γενικότερα οι πόλεις που έχουν τουριστική ανάπτυξη.
Αντιθέτως, νομοί όπως η Αττική και νομοί που έχουν βιομηχανική δραστηριότητα (Βοιωτία, Κοζάνη, Θεσσαλονίκη) παρουσίασαν σημαντική μείωση κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2010 ως προς τις προσλήψεις οποιασδήποτε μορφής.
.imerisia

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *