ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΝΑΦΟΡΑ

Του αναγνωρισμένου Σωματείου με την επωνυμία « ΕΝΩΣΗ ΚΑΠΝΟΠΩΛΩΝ – ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ ΨΙΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΖΑΧΑΡΩΔΩΝ ΕΙΔΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ», που έχει έδρα την Θεσσαλονίκη οδός Β. Ηρακλείου και νόμιμα εκπροσωπείτε από τον Πρόεδρο αυτού και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου

Αξιότιμε κύριε Εισαγγελέα,

Είμαστε νόμιμα αναγνωρισμένο σωματείο στο….
Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης με αριθμό μητρώου 9008.

Πρόσφατα στις 31-03-2011 δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με αριθμό φύλλου 66 ο Νόμος 3943/2011 « για την καταπολέμηση της Φοροδιαφυγής κλπ διατάξεων », η δε ισχύς του κατά τα οριζόμενα στο τελευταίο άρθρο του με αριθμό 52 αρχίζει από την δημοσίευσή του του.

Στην παράγραφο 6 του άρθρου 47 αναφέρεται επί λέξει : « το κατώτατο όριο προμηθείας των έμπορων χονδρικής και λιανικής πώλησης των καπνοβιομηχανικών προϊόντων ορίζεται σε 8,3% και 31,3% αντίστοιχα επί της τιμής λιανικής τους προ φόρων. Η διάταξη του προηγούμενου εδαφίου ισχύει μέχρι την 31-12-2011 ».

Εμείς οι καπνοπώλες – περιπτερούχοι Θεσσαλονίκης που κατά κύριο λόγο ασχολούμεθα με την πώληση σιγαρέτων και τα έσοδα μας προέρχονται κατά το μεγαλύτερο μέρος τους από αυτά ,αντιμετωπίζουμε σήμερα λόγω της κρίσης οξύτατο πρόβλημα επιβίωσης , το οποίο οξύνθηκε υπέρμετρα και μας οδηγεί στην απόγνωση από την κατωτέρω περιγραφόμενη παράνομη και υπαίτια συμπεριφορά και πρακτική των χονδρεμπόρων-πρατηριούχων σιγαρέτων:

Οι χονδρέμποροι – πωλητές σιγαρέτων αρνούνται να εφαρμόσουν τον ως άνω πρόσφατο νόμο και εξακολουθούν να μας πωλούν τα προϊόντα αυτά χωρίς να λαμβάνουν υπόψη την παραπάνω διάταξη, σύμφωνα με την οποία το κέρδος μας ως έμπορων λιανικής πώλησης ανέρχεται πλέον σε 31,3% της τιμής λιανικής τους προ φόρων.

Παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες μας , εντελώς αυθαίρετα, παράνομα και υπαίτια συνεχίζουν να τιμολογούν τα προϊόντα τούτα με προβλεπόμενο κέρδος δικό μας 28,2% , αντί 31,3%, αδιαφορώντας πλήρως προς τις διατάξεις του νόμου.

Αντίστοιχα δε, σύμφωνα με το προηγούμενο καθεστώς το ποσοστό κέρδους των χονδρεμπόρων – πρατηριούχων ( μεσαζόντων μεταξύ των καπνοβιομηχάνων και ημών ) ήταν 10,2% και μειώθηκε πλέον σε 8,3%.

Επειδή οι πρατηριούχοι τιμολογούν χωρίς να λαμβάνουν υπόψη το Νόμο, παραβιάζουν παράνομα , υπαίτια και εξακολουθητικά μέχρι σήμερα , ενεργώντας από κοινού με εναρμονισμένη πρακτική.

Επειδή είμαστε νεοσύστατο σωματείο και δεν έχουμε οικονομική ευχέρεια να διεκδικήσουμε δικαστικά την συμμόρφωσή τους προς τον νόμο, απευθυνόμαστε σ’Εσάς και ζητούμε την παρέμβασή Σας προκειμένου να συμμορφωθούν οι ανωτέρω στις ρητές προβλέψεις του νόμου 3943/2011 και να τιμολογούν τα καπνοβιομηχανικά προϊόντα προς εμάς με ποσοστό 31,3% προ φόρων αντί του 28,2% που τιμολογούν σήμερα.

Με τιμή
Για το σωματείο

Ο Πρόεδρος
Ιακώβου Κων/νος

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

9 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΕΡΩΤΗΜΑ:

    ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ
    Α. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    Β. ΤΥΡΑΝΙΑ
    Γ. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΠΩΣ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΑ ΠΑΝΕΠΗΣΤΗΜΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΑ
    ΘΕΛΩ ΤΙΣ ΠΟΔΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΤΟΛΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
    ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
    ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΜΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΡΗΜΑΖΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΠΩΣ ΓΥΦΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ
    ΘΕΛΩ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ
    ΘΕΛΩ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΝΑ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΤΑΛΙΜΠΑΝ
    ΘΕΛΩ ΤΑ ΓΥΝΑΙΚΟΠΕΔΑ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ
    ΘΕΛΩ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΙΣΟΠΟΛΙΤΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ
    ΘΕΛΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ
    ΘΕΛΩ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΑΘΩΟΥΣ
    ΘΕΛΩ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
    ΘΕΛΩ ΑΡΣΗ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
    ΘΕΛΩ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ
    ΘΕΛΩ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΟΥΛΕΙΑ
    ΘΕΛΩ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΧΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΩΡΑ
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ
    ΘΕΛΩ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΑ
    ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕ ΕΞΥΠΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ
    ΘΕΛΩ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΛΩ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΞΥΠΝΑΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΔΙΟΤΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΔΙΑΜΕΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΩΣΟΥΝ ΒΟΡΑ ΣΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΩΝ ΛΥΣΑΣΜΕΝΩΝ ΥΑΙΝΩΝ ΠΟΥ ΚΑΡΑΔΟΚΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ΞΥΠΝΑΤΕ ΤΩΡΑ ΑΛΛΙΩΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΑΣ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ

    Reply
  4. Ανώνυμος

    ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΣΥ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΓΑΠ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ 300 ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΚΑΛΑ.ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΠΑΡΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΥΚΕΤΟ ΘΑ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ Ο ΓΑΠ.

    Reply
  5. Ανώνυμος

    Proteino na kleisoun ola ta ergostasia paragogis tsigaron!Den psifisa dimokratika gia na mou lene arloumpes pano sta paketa,tous psifisa gia na me prostatevoun!Ean to tsigaro kanei ta tosa myria k.Ypourge, eksafanise to ke apo ta kerdi sou!Den katalavaino giati na apagorevis anti na exeis esoda apo ta narkotika ke na mou diasfalizeis tin poiotita tous.Eipame ola sto fos kai propantos diafaneia…

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *