Καταγγελίες Καμίνη για τα οικονομικά της Αθήνας

Για ‘λογιστική αλχημεία’ και έλλειμμα πάνω από 52 εκατομμύρια ευρώ, αντί του πλεονάσματος που παρουσιάζει η δημοτική αρχή, κατηγορεί τον Νικήτα Κακλαμάνη ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.
Πραγματοποιώντας την ‘υπόσχεσή’ του ότι ο συνδυασμός ‘δικαίωμα στην πόλη’ θα ανακοινώνει κάθε μέρα …..
και από μία ‘γκρίζα’ ιστορία στη θητεία του κ.Κακλαμάνη στον δήμο Αθηναίων, υποστηρίζει ότι τα διοικητικά έξοδα του δήμου αυξήθηκαν μέσα σε έναν χρόνο (από το 2008 στο 2009) κατά 46 εκατομμύρια, ανεβαίνοντας από τα 146 στα 192 εκατομμύρια ευρώ.
«Η οικονομική κατάσταση του δήμου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ίδιου του δήμου, είναι τραγική», σημειώνεται, χαρακτηρίζοντας ‘εικονική πραγματικότητα’ το πλεόνασμα ενός εκατομμυρίου ευρώ που εμφανίζεται στα αποτελέσματα χρήσεως του 2009 και υποστηρίζοντας πως «το πραγματικό αποτέλεσμα είναι ένα έλλειμμα που ξεπερνά τα 52 εκατομμύρια ευρώ».
Συνεχίζοντας στην ανακοίνωσή του, ο συνδυασμός ‘δικαίωμα στην πόλη’ ισχυρίζεται πως στην τετραετία Κακλαμάνη, ο δήμος δανείστηκε συνολικά περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ. Επιχειρώντας μάλιστα μία σύγκριση, παρατηρεί ότι στις 31/12/2006, λίγο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οπότε τα έξοδα ήταν αυξημένα, το ανεξόφλητο ποσό των δανείων του δήμου ήταν 154 εκατομμύρια, ενώ σήμερα ο δήμος χρωστάει σε δάνεια περί τα 203 εκατομμύρια ευρώ. «Ακόμα και σήμερα αναζητά νέα δάνεια. Πού θα φτάσει το χρέος του δήμου σε μερικά χρόνια, εάν συνεχιστεί αυτή η πολιτική;», είναι το ερώτημα με το οποίο καταλήγει η ανακοίνωση.

e-aftodioikisi.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

3 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΠΡΟΣΟΧΗ!
    ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΜΕΤΑ ΝΕΑ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ. ΜΗΝ ΞΕΓΕΛΑΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΣΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ. ΧΩΡΙΣ ΔΙΣΤΑΓΜΟ. ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΜΕΤΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΟΙ ΒΟΜΒΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
    Ο ΚΑΜΙΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΜΑΥΡΟ!

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *