Η παθητική αποδοχή του παραλόγου

Είναι φανερό ότι με τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα αλλά και την κοινωνική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ο λαός μας, έχει υποστεί μεγάλο σοκ….

Οι πολίτες ως θεατές, οι περισσότεροι αντιλαμβανόμενοι το τεράστιο σενάριο που ξετυλίγεται τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο ενός πολιτισμικού ξεριζωμού.. αφού για να καταστρέψεις ένα πολιτισμό ξεκινάς από την διαλεκτική σχέση ανάμεσα στην ατομική και κοινωνική ύπαρξη.

Αυτή η «πολιτισμική μόλυνση» έχει δουλευτεί τα τελευταία 30 χρόνια με την εντέλει αποτελεσματική παθητική αποδοχή του παραλόγου, που συν τις άλλης επιτρέπει την ανάπτυξη της παράλογης διχαστικής ρητορικής στον δημόσιο λόγο .

Η αποτυχία της πολιτικής διακυβέρνησης δεν περιορίζεται στον οικονομικό τομέα, αλλά σε όλους σχεδόν τους τομείς. Ακόμα και στον καθημερινό κώδικα πολιτικής διαμάχης.

Το Κοινοβούλιο έχει μετατραπεί σε καθημερινή αρένα συγκρούσεων με ταπεινωτικές εκφράσεις, οι οποίες ενίοτε μεταφέρονται στα τηλεοπτικά στούντιο.

Ανεξάρτητα από την ορθότητα της πολιτικής διακυβέρνησης και τους πολιτικούς οδικούς χάρτες που χαράσσουν τα κόμματα η ευθύνη ανήκει ατομικά στον καθένα μας να διερευνήσει την πολιτιστική του ταυτότητα και να κάνει μία ενδοσκόπηση για την στάση που θα τηρήσει στην αντικειμενικά κρίσιμη περίοδο, όπου κρίνεται η κοινωνική συνοχή της χώρας.

Η ιστορία δίδαξε ότι η οικονομική καταπίεση προκαλεί αναπόφευκτα συναισθήματα εξέγερσης.

Αυτή την φορά να ευχηθούμε να πάρει την μορφή της πνευματικής εξέγερσης με την απουσία κάθε μορφής βίας.

Γράφει η Ειρήνη Βανταράκη
για το www.news4all.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *