Ανεξάρτητο, αλλά συνεργαζόμενο, το ΚΕΑΔ!

Τι είπε σε συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κόμματος της Αλβανίας Βαγγέλης Ντούλες. Στο μεταξύ, το 55,3% των Αλβανών δεν πιστεύει σε ελεύθερες εκλογές.
ΤΟ ΚΕΑΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές της Αλβανίας κατεβαίνει ανεξάρτητο, αλλά την ίδια στιγμή συνεργάζεται με τα κόμματα της αντιπολίτευσης «Συμμαχία για το Μέλλον». Το είπε ο Πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Ντούλες σ σε συνέντευξή του στο….
Αργυρόκαστρο (τη διβάσαμε στη «ΔΕΡΟΠΟΛΗ»). Ιδού, τα δύο χαρακτηριστικά αποσπάσματα: ««Το ΚΕΑΔ, με τη στήριξη και της «Συμμαχίας για το Μέλλον» κατεβάζει υποψηφιότητες νίκης όπως στην Πάνω και Κάτω Δρόπολη, το Πωγώνι και την Οντρίε.
Το ίδιο βέβαια και για την περιφέρεια Αυλώνας στις επαρχίες Λειβαδιάς, Αλύκου, Δίβρης, Φοινίκης και Μεσοποτάμου». Και λίγο μετά: «Το ΚΕΑΔ, όπως θα δείτε και στα επίσημα έγγραφα κατεβαίνει ανεξάρτητο, κατά συνέπεια έχει και την πλήρη ευθύνη για τους υποψηφίους, την πλατφόρμα και τις προτεραιότητές του». Ακόμη ο κ. Ντούλες σχολίασε την άρνηση του Σοσιαλιστικού Κόμματος να στηρίξει την υποψηφιότητα του Βασίλη Μπολάνου στη Χειμμάρα, επισημαίνοντας ότι «Θεωρώ πως στη δημοκρατία δεν έχουν όλοι την ίδια άποψη για κάποιο θέμα. Ο κ. Ράμα, ο Πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, έχει κάθε δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη για οποιονδήποτε και οτιδήποτε συμβαίνει στη χώρα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση περισσότερη σημασία από τη μη συνταύτιση απόψεων έχει η κοινή μας βούληση πως ανεξάρτητα από το γεγονός πως στη Χειμάρρα και το ΚΕΑΔ και το Σ.Κ. με τους συμμάχους του θα έχουν δικούς τους υποψηφίους, θα δώσουμε ένα μάθημα για το ποια είναι η πραγματική, σωστή, ελεύθεροι και έντιμη εκλογική διαδικασία. Είμαστε σίγουροι πως οι δομές μας θα τηρήσουν το πνεύμα αυτό γιατί στη δημοκρατία πέραν από τους ηγέτες, πέραν των κομμάτων, κάποιος άλλος αποφασίζει. Αυτός που αποφασίζει είναι ο κυρίαρχος λαός, και στην περίπτωσή μας ποιος θα είναι ο δήμαρχος Χειμάρρας θα το αποφασίσει η τοπική κοινωνία του δήμου Χειμμάρας». Επίσης κατηγόρησε για κατάχρηση εξουσίας τους επάρχου Πωγωνίου Και Άνω Δρόπολης, που εκλέχτηκαν στις προηγούμενες εκλογές με το ΚΕΑΔ και τώρα κατεβαίνουν με το «MEGA»: «Αυτοί εκτέθηκαν ενώπιον των ανθρώπων μας, που εμπιστεύθηκαν σ΄αυτούς τη διοίκηση της επαρχίας της Πάνω Δρόπολης και του Πωγωνιού. Οι πολίτες είδαν την κατάχρηση εμπιστοσύνης που τους κάνανε και την ακραία περίπτωση που στην πολιτική είναι η αλλοτρίωση της βούλησής τους. Οι τοπικές κοινωνίες εξέλεξαν επάρχους με την πρόταση της Ομόνοιας και του ΚΕΑΔ και εντός της τετραετίας έριξαν στον κάλαθο των αχρήστων την εμπιστοσύνη τους γινόμενοι τίποτα λιγότερο από ότι υποχείριοι του Δημοκρατικού Κόμματος στην εξουσία, των παράνομων συμφερόντων και της διαφθοράς με τις δυνατότητες που τους παρείχε η εξουσία του Δ.Κ.. Κατά συνέπεια θεωρώ πως το αποτέλεσμα της 8ης Μαίου γι αυτούς είναι προδιαγεγραμμένο, αυτό της ήττας». Στο μεταξύ έρευνα που διεξήχθη από το Ινστιτούτο Διεθνών Σπουδών, δείχνει ότι μόνον το 34,7 τοις εκατό των ερωτηθέντων Αλβανών ψηφοφόρων, πιστεύει ότι θα διεξαχθούν ελεύθερες τοπικές εκλογές. Δηλαδή, το 55,3% των Αλβανών πολιτών θεωρεί ότι δεν θα γίνουν ελεύθερες εκλογές.

http://www.katoci.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

1 Comment

  1. Ανώνυμος

    an tous kopsete ka kondilia pou to kratos tous xorigi ,tin epomeni mera tha ginoun mexri ki servoi gia ta lefta afta ta koproskila hahhahahahahahh tromara tous

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *