Μια απάντηση για το πως οι τράπεζες μαθαίνουν τα στοιχεία μας.


O πατέρας μου ειναι «κακός» οφειλέτης μια τράπεζας. Πριν 6 μήνες αλλάξαμε σπίτι, λόγω πολλών οικονομικών προβλημάτων μιας και απο τους τρείς μας, την αδερφή μου, τον πατέρα μου και εμένα, μόνο εγώ πλέον φέρνω χρήματα στο σπίτι, καθώς και οι δύο τους ειναι άνεργοι σχεδόν 8 μήνες. Οταν έμειναν άνεργοι πήγαμε στην τράπεζα να καταθέσουμε τα χαρτιά της ανεργίας του πατέρα μου ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε κάποια ρύθμιση στην οποία θα μπορούμε να αποπληρώνουμε. Όλες τις φορές μας έδιωξαν. Το θέμα μου είναι ότι λόγω της αγένειας και τον τραμπουκισμό της τράπεζας ποτέ δεν τους δώσαμε την καινούρια διεύθυνση του σπιτιού μας γιατί πριν μετακομίσουμε η εισπρακτική εταιρεία της τράπεζας με απείλησε τηλεφωνικά οτι θα με ….
.

ξυλοκοπούσαν αν δεν πληρώναμε τα χρωστούμενα, παρόλο που τους εξηγούσα οτι είχαμε πάει απο τα καταστήματα για να κάνουμε ρύθμιση και μας έδιωχναν.

Πριν λίγες μέρες προς έκλπηξή μου βρήκα κάτω απο την πόρτα του καινούριου σπιτιού ένα γράμμα απο την τράπεζα χωρίς να γράφει την διευθυνση επάνω στον φάκελο που λεει να πάμε να κάνουμε ρύθμιση. Ουδέποτε με πήραν τηλέφωνο (εδω και 4 μήνες) γιατί την τελευταία φορά που μας «ενόχλησαν» τους είπα οτι δεν έχουμε χρήματα κ ας κινηθούν νομικά εναντίον μας ώστε να μπορέσουν να προστατέψουν την τράπεζα τους και οτι περιμένω το εξώδικό τους. Το οποίο και ποτέ δεν ήρθε στην δ/νση που έχουν.

Το ερώτημα μου είναι το εξής: Πως μπορεί ενας ιδιώτης να μάθει την διεύθυνση μας; Το μόνο που μπορω να σκεφτώ ειναι απο την εφορία.. Αλλά μια δημόσια υπηρεσία δίνει στοιχεία σε ιδιώτες;;;

Το καλό είναι οτι έχω όλα τα ονόματα απο τους υπαλλήλους και τους διευθυντές με τους οποίους είχα μιλήσει και τηλεφωνικά και απο κοντά.

Απλά ρωτάω γιατί μου φαίνεται αρκετά ύποπτο εφόσον ο πατέρας μου δεν έχει ούτε τηλέφωνο κινητό (με σύνδεση), ούτε κάποιο σταθερό (ούτε εγώ ή η αδερφή μου μιας και δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια)οπότε απο μόνη μου απέκλεισα τον τηλεφωνικό κατάλογο.

Βέβαια ξέρω οτι δεν είναι σωστό απο μέρους μας που κρυψαμε την καινούρια δ/νση αλλά το έκανα όταν επικρατούσε ο φόβος για το τι θα πάθω αν μπορούσαν όντως να βιαιορπαγήσουν εναντίον μου.. και φυσικά ξέρει ο πατέρας μου τις υποχρεώσεις του αλλά πλέον δεν εξάρτάται απο κανέναν μας!

Να σημειώσω κιόλας οτι χρωστάμε 5 μήνες, αλλά απο μόνοι μας αφου δεν βλέπαμε φως στην υπόθεση βάζαμε το ποσό των 150 ευρώ που είναι και οι τόκοι του δανείου.

Αλλά τον τελευταίο μήνα δεν μπορέσαμε να κάνουμε ούτε αυτό. Περιμένω τον καινούριο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και μες στην εβδομάδα θα πάω και σε έναν δικηγόρο .

Αν γνωρίζει κάποιος παρακαλώ ας μου απαντήσει..

Ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων.

~Είμαστε ό,τι σκεφτόμαστε. Όλη μας η ύπαρξη καθορίζεται από τις σκέψεις μας. Με τις σκέψεις μας φτιάχνουμε τον κόσμο.~

vaso pap

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *