Τεράστιες δαπάνες στον ΟΠΕ

Γνωρίζετε ότι ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου ΟΠΕ δαπάνησε εν μέσω κρίσης το 2010 8,2 εκ. ευρώ για να συμμετάσχει σε μία έκθεση στην Κίνα?

Tα χρήματα αυτά προήλθαν από τους φόρους του ελληνικού λαού, κόπους χρόνων και θυσίες.
Οι υπεύθυνοι του οργανισμού κατάφεραν μέσω καθυστερήσεων-υπερτιμολογήσεων και απ΄ευθείας αναθέσεων να εκτινάξουν το κόστος στο αστρονομικό ποσό των……
8,2 εκ ευρώ.
Εκτός όλων των άλλων δαπάνησαν μεγάλα ποσά σε ταξίδια στην Κίνα, σε αποζημιώσεις που έφταναν και τα 10.000 ευρώ ανά υπάλληλο (πλέον του τακτικού μισθού, οδοιπορικών επιδομάτων) λαμβάνοντας υπόψη ότι η σίτιση και τα αεροπορικά-διαμονή ήταν εξασφαλισμένα.

την ίδια ώρα γινόταν σφαγή στον Οργανισμό για το ποιός θα προλάβει να πάει στην Κίνα για να λάβει αποζημιώσεις. Την ίδια ώρα πάλι, άλλοι υπάλληλοι συνταξιοδοτούνταν και λάμβαναν εφάπαξ μέχρι και 320.000 ευρώ …ποσά πέραν κάθε φαντασίας. το 2011, εν μέσω κρίσης μάθαμε ότι υπάλληλος έλαβε εφάπαξ 150.000 ευρώ.

το καλύτερο είναι ότι στην Κίνα μετέβη και ο συνεργάτης Νομικός Σύμβουλος του ΟΠΕ ο οποίος παρέμεινα για περισσότερο από ένα μήνα λαμβάνοντας μηνιαίο μισθό 4.000 ευρώ και για το ίδιο διάστημα έλαβε 5.000 ευρώ αποζημίωση, ενώ δαπανήθηκαν άλλα ποσά για αεροπορικά-σίτιση-τοπικές μετακινήσεις. Στο διάστημα αυτό ο Οργανισμός στερούταν νομικής υποστήριξης με αποτέλεσμα να συναφθεί σύμβαση συνεργασίας με εξωτερικό δικηγορικό γραφείο, μία τακτική που ακολουθείται κατά κόρον.
μετά από όλα αυτά ο Νομικός Σύμβουλος απαίτησε και έλαβε το 2011 μετά από πολλές πιέσεις 19.000 ευρώ ως αποζημίωση αδείας.
Σημειώνεται ότι ο νομικός Σύμβουλος δεν υποχρεούται σε συγκεκριμένες παρουσίες στον ΟΠΕ και είναι στην ευχέρεια του πότε θα εργασθεί.

Τεράστια κόστη χωρίς κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Η ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ…

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *