Τα …νέα μέτρα


Σε πολύωρη μυστική σύσκεψη κυβέρνησης-τρόικας, για την οριστικοποίηση του νομοσχεδίου για την οικονομία που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο υπουργείο Οικονομικών, όπως μετέδωσε το Mega, αποφασίστηκε το σχέδιο νόμου για τα νέα μέτρα που θα καταθέσει την Κυριακή στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και αναμένεται να ψηφιστεί το αργότερο μέχρι την Τετάρτη […]

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν, o…
.

13oς και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα δεν καταργούνται, ενώ δεν είναι σαφές αν θα ενσωματωθούν στον κύριο μισθό ή θα αντικατασταθούν από επίδομα παραγωγικότητας. Οι δύο μισθοί όμως χάνονται στον δημόσιο τομέα αλλά και στις συντάξεις (ιδιωτικό και δημόσιο), θα υπάρχει όμως μέριμνα για τις χαμηλές συντάξεις. Ακόμα, τα τελευταία σενάρια θέλουν να παραμένει, προς το παρόν, το 65ο έτος συνταξιοδότησης.

Αναλυτικά, το πακέτο των μέτρων, που έχει στόχο να μειώσει το φετινό έλλειμμα κατά 20 δισ. ευρώ ή 8% του ΑΕΠ, προβλέπει μεταξύ άλλων:
– Κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον δημόσιο τομέα.
– Κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης σε όλα τα Ταμεία, ενδεχομένως από ένα ύψος των 600 ευρώ και πάνω.
– Πάγωμα προσλήψεων για τρία χρόνια στον δημόσιο τομέα.
– Αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε καύσιμα, ποτά, τσιγάρα κατά 10% και
– Αύξηση κατά 2 μονάδες τουλάχιστον των συντελεστών του ΦΠΑ.

Επίσης, όπως μετέδωσε το Mega, το ΔΝΤ φέρεται να ζητά τη δέσμευση της περιουσίας των επίορκων υπαλλήλων του Δημοσίου. Συγκεκριμένα, ζητά τη σύσταση υπηρεσίας ανάκτησης περιουσιακών στοιχείων, η οποία θα δεσμεύει τα περιουσιακά στοιχεία των υπαλλήλων που τους έχει ασκηθεί δίωξη για κλοπή και υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος.

Lamianews

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *